Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. március 29.
 

Legyen az kés vagy szike, elképesztő mi mindent felejtenek az emberekben műtét közben. A legtöbb esetben azonban túléli a beteg az orvosi hibát.

Nemrég egy megdöbbentő statisztika látott napvilágot, miszerint Nagy-Britanniában hetente átlagosan két olyan eset is akad, amikor az orvosok véletlenül a betegben felejtenek valamilyen műtéti eszközt.

A legutóbbi orvosi hiba pont egy nyugalmazott katonával történt meg, akiből egy 1996 óta benne lévő törlőkendőt távolítottak el. Állítása szerint 14 éve folyamatos fájdalmaktól szenvedett a benne felejtett kendő miatt.

Li Fu már régóta kínzó fejfájásra panaszkodott, majd úgy döntött, hogy elmegy a kórházba, egy kivizsgálásra. Villámcsapásként érte a hír, amit orvosai közölték vele: egy 10 centiméter hosszú kést találtak a koponyájában. A penge már négy éve a férfi fejében volt, orvosai annak idején figyelmen kívül hagyták a fejfájásait. 

Nincs olyan orvosi eszköz, amit ne hagytak volna még emberben. Egy francia nőnek plasztikai műtéte során egy orvosi fogót felejtettek a hasában. A fogó már majdnem átdöfte a nő bőrét, amikor az orvosok felfedezték a probléma forrását. 

Sajnos hazánkban is előfordulnak hasonló orvosi műhibák. Egy szigetmonostori nő, hét évig szenvedett rákos betegségben, mert az orvosok a hasában hagytak egy törlőkendőt, mikor a fia megszületett. A nő végül meghalt. 
2007-ben a soproni klinikán hibáztak nagyot, amikor egy 78 éves férfi hasi műtétjén nem minden, úgy alakult, ahogyan azt tervezték. A műtét után három héttel a férfi meghalt, mint kiderült szintén egy ott felejtett műtéti törlőkendő okozta halálát.       

Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon