Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. július 01.
 

1987. július 1-jén Budapesten virradatkor 23,6 fokot mértek, mostanáig ez volt a rekord a napi legalacsonyabb hőmérsékletben. Most vasárnap hajnalban viszont ez is megdőlt, a fővárosban 24,3 fokot mértek.

Megdőltek a budapesti és az országos napi legalacsonyabb hőmérsékleti rekordok is vasárnapra virradóra - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Jenki Szilvia. Július elsejére virradóra mostanáig az országban 1987-ben Budapesten volt a legmelegebb, 23,6 Celsius-fok. Ehhez képest most hajnalban a fővárosban 24,3 fokot mértek, ezzel a budapesti rekord megdőlt. Még ennél is melegebb volt viszont a hajnali órákban Tatán, így az új országos napi minimumrekord 25 fok lett.

Jenki Szilvia korábban közölte, hogy vasárnap folytatódik a kánikula, délután jellemzően 33-38 Celsius-fok várható, de néhol - elsősorban a Duna-Tisza közén - ennél is melegebb lehet. Mindeközben az UV-B sugárzás értékének nemcsak a maximuma, hanem az átlaga is az extrém szint felett (8,3) várható.

Az ország tavainál viharjelzés nincs érvényben. A Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó és a Szelidi-tó 24 fokos, míg a Fertő-tó vízhőmérséklete 25 fok - közölte a meteorológiai szolgálat. Az országos tiszti főorvos szombattól szerda éjfélig hőségriadót rendelt el.

Az Országos Mentőszolgálat a tartósnak ígérkező kánikulában teljes kapacitással, a Balaton partjainál pedig megerősített egységekkel dolgozik.


A JÖVŐ HÉT VÉGÉIG MARAD A KÁNIKULA

A jelenlegi előrejelzések szerint a következő napokban országszerte 34-39 Celsius-fok lesz a jellemző, néhol még jövő vasárnap is 35 fok felett alakulhat a hőmérséklet, vagyis a jövő hét végéig tarthat a hőség - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa vasárnap az MTI-vel.

Jenki Szilvia kifejtette: hétfőre virradóra 18-25 fok várható, a nap folyamán 34-39 fokig emelkedhet a hőmérséklet, elsősorban a Duna-Tisza közének déli részén még ennél is melegebb lehet. Emellett várhatóan az UV-B sugárzás is "extrém" erős lesz.

Jenki Szilvia azt mondta: a jövő hét végéig folytatódik a kánikula. Légköri front nem várható, legfeljebb elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Erősebb széllökések is csak a zivatarok kíséretében alakulhatnak ki.
Kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken is 39 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint pedig még szombaton is 31-38, vasárnap 30-35 fok körül alakulnak a maximumok.

MTI
Fotó: Máthé Zoltán /MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon