Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. április 02.
 

Már csak néhány hónap és kezdődik a digitális átállás Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy fizetniük kell majd azoknak, akiknek nincs kábeltévéjük vagy műholdas tévéelőizetésük, vagy még szoba- vagy tetőantennával néznek tv-adásokat.

Két ütemben váltunk át az analóg földfelszíni sugárzásról. Július 31-én és október 31-én, ezután Magyarországon már csak a digitális adások vételére lesz lehetőség.

A digitális átállás uniós vállalás miatt is szükséges és a felszabadult frekvenciáknak köszönhetően bővülhet a hazai mobilinternetes szolgáltatás ezt már a penzcentrum.hu írja.

Magyarországon 550 ezer háztartást, tehát legalább egymillió embert érint majd átállás - mondta el korábban Aranyosné dr. Börcs Janka, az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgatója. Nekik el kell dönteniük, hogy előfizetnek-e egy havidíjas szolgáltatásra vagy kiegészítőt vásárolnak a jelenlegi készülékükhez.

Aki előfizetés nélkül használná a továbbiakban is a tévéjét, annak vagy vevőegységet tartalmazó készülékre (a modern tévékben már van a jel átalakítására alkalmas dekóder) vagy egy körülbelül tízezer forintba kerülő set-top-boxra van szüksége. Ebben az esetben egyszer kell csak fizetnie, utána ingyen nézheti az eddig elérhető három csatornát és még további négyet.

A rászoruló családok kérhetnek támogatást beltéri egységre és a szerelésre – derül ki a cikkből.

Hír7 / penzcentrum.hu

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon