Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. szeptember 30.
 

Az aranycsapat 1953-as londoni 6:3-as magyar győzelmét festik a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utca egyik tűzfalára a mérkőzés 60. évfordulójának tiszteletére.

Ezer négyzetméteren három hét alatt 400 liter festék felhasználásával készíti el a Neopaint Works alkotócsoport a monumentális falfestményt a budapesti tűzfalra, az ünnepélyes átadót október közepére tervezik – adták hírül közleményben a szervezők. A terveket és a kivitelezést a művészcsoport végzi, korabeli plakátok és fotók felhasználásával.

Ebben az évben a TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013 program keretein belül hét tűzfal kap új külsőt a kerület belvárosi részén. Ezek közül eddig három munka készült el: a Klauzál tér Dob utca-Csányi utca sarkán lévő tűzfal újult meg, a Király utcában "A legpestibb utca" dekorációja került fel a falra, az Akácfa utcában pedig a Mesterségek anno című falfestményt lehet látni.

A Neopaint Works művészcsoport az egyéni megrendelések mellett 2010 óta a város központi területein található hatalmas falfelületek dekorálását tűzte napirendre a TűzfalRehab akcióterv égisze alatt. A projekt a kortárs köztéri képzőművészet, az urban art eszközeivel kívánja felszámolni a belváros hatalmas tűzfalainak szürkeségét.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Címkék: aranycsapat, 6:3,
vissza
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon