Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. június 20.
 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerdán felmondta a Neo FM rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-vel kötött médiaszolgáltatási szerződést – közölte a hatóság szóvivője sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kiricsi Karola elmondta: a jelentős, 750 millió forintos kötelezettséget felhalmozó rádió menedzsmentje nem élt azzal a mentőcsomaggal, amelyet a médiatanács korábban a számára kidolgozott.

A hatóság ezt nem tudja másként értelmezni, mint úgy, hogy a rádió vezetése lemondott a csatornáról és bezárta a rádiót – jelentette ki a szóvivő. A Neo FM harminc napon belül fellebbezhet a hatóság döntése ellen.

"A médiatanács haladéktalanul tájékoztatja a Neo FM-et, a rádió jogi, gazdasági és technikai bezárásának felelőssége azonban a Neo FM-et terheli" – válaszolta Kiricsi Karola arra a kérdésre, hogy mikor várható a csatorna elhallgatása. A szóvivő emlékeztetett arra: az FM 1 Zrt. kötelezettségeinek mintegy egy éve nem tesz eleget: nem biztosította a mintegy 150 millió forintos bankgaranciát, és jelentős médiaszolgáltatási díjtartozást is felhalmozott.

Kiricsi Karola azt állította, az elmúlt hetekben a médiatanács egy mentőcsomagot dolgozott ki a Neo FM számára, amely részletfizetési lehetőséget és a 40 millió forintos késedelmi kamat elengedését tartalmazta. A rádió üzemeltetőinek hétfőn kellett volna megkezdenie a törlesztést, ez azonban nem történt meg.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon