Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. december 06.
 

A rögbiben alkalmazott rendszerhez hasonlóan 10-15 perces kiállításokkal büntetné sárga lapok helyett a szabálytalankodó játékosokat Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke.

Platini olyan módon változtatná meg a figyelmeztetések rendszerét, hogy a szabálytalanságot elkövető játékos az adott mérkőzésen "le is töltené" büntetését. A francia sportvezető erről az AS című spanyol sportnapilapnak beszélt csütörtökön.

"Ezt azt jelenti, hogy az ellenfél azonnal előnyhöz jutna, és nem fordulhatna elő, hogy a sárga lapok összegyűjtése után egy másik találkozón, egy másik rivális ellen nem léphet pályára egy játékos" - nyilatkozta Platini. Hozzátette, ez csupán egy ötlet, amelyet fejleszteni kell még, és meg kell vizsgálni, hogy jót tesz-e a játéknak.

A jelenlegi rendszerben egy futballistát akkor büntethetnek eltiltással, ha előre meghatározott számú sárga lapot gyűjt össze a szezon egy bizonyos részében.

Platini arról is beszélt, hogy szerette volna, ha a nemzeti kupák győztesei kapnának egy helyet a Bajnokok Ligája következő idényében, ezt az ötletét azonban a tagországok képviselői közül nem támogatták elegen ahhoz, hogy meg is valósuljon.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szintén csütörtökön azt mondta, nem látja értelmét Platini ötletének a sárga lapok eltörléséről: "Nem értem, miért kellene a játékvezetésben ilyen módosítást elvégeznünk, hiszen minden szabályt világosan lefektettünk már."

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon