Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. január 08.
 

Gigabüntetést kapott a McDonald's. A Gazdasági Versenyhivatal szerint megtévesztették a fogyasztókat, szerintük viszont a hivatal nem mond igazat.

A Gazdasági Versenyhivatal 15 millió forintra bírságolta a magyarországi McDonald'sot, azért mert a cég megtévesztette a fogyasztókat csirkehús felhasználásával készült egyes termékei népszerűsítésekor.

A GVH véleménye szerint a gyorsétterem vendégeit nem tájékoztatták, hogy a "grillként, illetve grillezettként megjelölt csirke, illetve csirkehúst tartalmazó termékek, ezek panírozott változatai, valamint a csirkemell csíkok elnevezésű termékek alapanyagai nem pusztán csirkehúst, hanem például darált bőrt tartalmaznak."

Természetesen megszólalt az étterem is, akik határozottan kijelentették nem tévesztették meg a fogyasztókat az eljárásban vizsgált csirkés termékeik kommunikációjával. A versenyhivatali eljárás során bebizonyították, hogy valamennyi hazai és EU-s jogszabályt betartva hirdették és értékesítették termékeiket. Ezért a GVH határozatának bírósági felülvizsgálatát kérik.

Továbbá azonnali helyreigazítási kérelemmel fordultak a GVH-hoz, mert a versenyhivatal tévesen tette ma közzé, hogy a panírozott termékek és a csirkemell csíkok nevű termékeik darált csirkebőrt tartalmaznának. Ezek a termékek egyáltalán nem tartalmaznak csirkebőrt, és ilyen értelmű megállapítás a GVH saját határozatában sem szerepel.

A grillezett csirkehúsos termék tartalmaz csirkebőrt, az anatómiai aránynál kisebb mértékben. A bőr hozzáadására ennél a terméknél azért van szükség, hogy a hús élvezeti értéke megmaradjon, ne váljon szárazzá a grillezést követően.

Hír7


 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
Kapcsolódó cikkek
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon