Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 23.
 

Feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel egyes lengyel édességek gyártásakor, és a termékekből Magyarországra is került.

A "TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletekből" a jelenlegi információk szerint a Tesco áruházakba szállítottak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kedden.

A hivatal közlése szerint a 175 grammos termékek minőség-megőrzési ideje 2013. 04. 21., azonosító száma pedig 2-0771-210413. A hatóság kéri a fogyasztókat, hogy az ezzel az azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmiképpen se egyék meg.

A Nébih azonnal elrendelte az eset kivizsgálását, és intézkedett a termékek forgalomból kivonásáról.

A hivatal kedden kapott értesítést az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó uniós gyorsriasztási rendszeren (RASFF): eszerint lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel, ezért ezeket az édességeket visszahívják a fogyasztóktól.

A bejelentés szerint az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtószerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás.

Ha bővebb információ lesz a lengyel hatóságtól, a fogyasztókat és az érintett vállalkozásokat azonnal értesíti a Nébih - olvasható az erről szóló közleményben.

A Tesco azonnali hatállyal kivonja a forgalomból a Lengyelországban gyártott vaníliás ostyát, amelynél felmerült a gyanú, hogy rágcsálóméreggel szennyezett. A vásárlóknak blokk nélkül is visszaadják a termék árát a vevőszolgálatokon – közölték a társaságtól kedden délután. A Tesco Global Áruházak Zrt. is arra kéri a fogyasztókat, hogy a "TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletek" nevű terméket ne egyék meg.

A pozsonyi Új Szó internetes oldala szerint a lengyel Magnolia s. p. o. cég 9 termékébe kerülhetett méreg az azokhoz használt tejporral. Ezek közül háromfélét Csehországban, Szlovákiában és Németországban is forgalmazhatnak. Szlovákiában a Tesco és a Kaufland áruházaiban kínálták ezeket az édességeket, de mindkét cég kivonta, kivonja azokat a forgalomból. A mérget tartalmazó nápolyik miatt ügyészségi eljárást indítottak Lengyelországban – olvasható a cikkben.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon