Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 07.
 

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin válogatott futballistája nyerte el 2012-es teljesítménye alapján a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda díjat.

Ezzel a 25 éves támadó az első olyan futballista, aki negyedik alkalommal érdemelte ki a futballvilág legrangosabb elismerését. Eddig holtversenyben állt az élen Johan Cruyff-fal, Michel Platinivel és Marco van Bastennel, de hozzá hasonlóan csak Platini, az európai szövetség jelenlegi elnöke nyert sorozatban háromszor.

A 25 éves támadó az elmúlt szezonban csak Király Kupát nyert a katalán csapattal, ugyanakkor az előző idényt 73 találattal, a 2012-es naptári évet pedig rekordot jelentő 91 góllal zárta. A sorozatban negyedszer első, ezzel rekorderré előlépett Messi klubtársát, a spanyol Andrés Iniestát, valamint a Real Madridot erősítő portugál Cristiano Ronaldót előzte meg a szavazáson.

A szlovák Miroslav Stoch nyerte az év legszebb góljáért járó, idén negyedik alkalommal átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi éves gáláján vehetett át a győztes. A Fenerbahce válogatott futballistája március 3-án, a Genclerbirligi elleni török bajnoki mérkőzésen egy jobbról érkező szöglet után nagyjából 25 méterről, kapásból bombázott a jobb felső sarokba.

A FIFA futballbizottsága által kiválasztott tíz szépségdíjas találatra a FIFA honlapján lehetett szavazni, majd november végétől már csak arra a háromra, amely addig a legtöbb voksot kapta. A másik két jelölt a címvédő brazil Neymar és a kolumbiai Radamel Falcao volt. Az első ilyen elismerést a portugál Cristiano Ronaldo kapta, majd a török Hamit Altintop, tavaly pedig Neymar volt a jutalmazott.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon