Chat
Online
Chat now
11 látogató
 
vissza az oldal tetejére
 

Hír7 hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
kedveli a(z) című cikket. március 15.
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. augusztus 01. 6 hozzászólás
 

Kizárják az olyan választási csalásokat, amelyek érdemben befolyásolhatnák a szavazás eredményét - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.


A magyarországi állandó lakhellyel nem rendelkező határon túli magyar választópolgárok választási regisztrációja csütörtökön kezdődött meg. Gulyás Gergely emlékeztetett: az Alkotmánybíróság januári döntésével egyértelművé tette, hogy a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok esetén a regisztráció elengedhetetlen feltétele a választójog gyakorlásának.

A Fidesz szakpolitikusa szerint a határon túli magyarok választási részvétele biztosítja a nemzet határokon átívelő újraegyesítésének történelmi lehetőségét. A kormánypárti képviselő egyúttal méltánytalannak, igazságtalannak és valótlan állításoktól hemzsegőnek nevezte azt a vitát, amely a határon túli magyarokra vonatkozó választási eljárási szabályokról szól, mert - mint mondta - semmi ok nincs arra, hogy bárki a visszaélés lehetőségével riogasson.

"Érdemi visszaélésre ugyanis nem ad lehetőséget" a szabályozás - jelentette ki, majd hozzátette - utalva a kettős állampolgárságról tartott népszavazásra -, hogy szerinte a baloldali ellenzék "a saját szégyenteljes, 2004. december 5-i örökségét eleveníti fel azzal, hogy választási csalás potenciális elkövetőjeként tekint a határon túli magyarságra".

A határon túl élő magyarok voksolásával kapcsolatos technikai szabályok lebonyolításakor a Fidesz messzemenőkig figyelembe vette szakértők és civil szervezetek véleményét, sőt az MSZP-nek a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán (KMKF) elhangzott álláspontját is - mondta Gulyás Gergely, aki ezért az esetleges visszaélésekről szóló "rémhírkeltés" abbahagyására kérte a magyarországi ellenzéket.

Kitért arra is, szerinte abban minden politikai szereplőnek egyet kell értenie, hogy a határon túli magyarság választási részvétele kizárólag levélben szavazással bonyolítható le. Megjegyezte, az Európai Unióban a 28-ból 24 tagállamban a választójog együtt jár az állampolgársággal, és ezen országok többségében levélben szavazással zajlik a választójog gyakorlása. A magyar pedig a legszigorúbb garanciákat tartalmazó szabályozások közé tartozik - közölte a politikus.

A Fidesz arra biztatja a határon túli magyarokat, hogy vegyenek részt a magyar közügyekről szóló döntésben - mondta, hozzátéve ugyanakkor, hogy bár a magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgárok is nagyon fontos tényezői a választási eljárásnak, de rendkívül csekély az esélye annak, hogy kizárólag az ő szavazataik döntsék el a választást.

Forrás: MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
Eddig 6 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

piróka

nov. 11., 19:56
Csíkszeredán a lakosság aláírásokat gyűjt, mert az illegális cigánytelepek miatt a bűnözés elviselhetetlen.Már mindent lopnak és félnek az ott lakók.Az illegális cigánytelepen élők segélyből, családi pótlékból és a Magyarországból kapott pénzből élnek.A szülőföldön magyarul program keretében jár nekik a támogatás! Az illegálisan ott lakók felveszik a támogatást, innen. Az importált szavazatokat így veszi meg a fidesz.Majd kitalálnak valamit, hogy ezek az illegálisan ott lakó cigányok, hogyan regisztrálják magukat a szavazáshoz. Hát, köszönjük szépen! Itthon kirakják a végtagnélküli rokkantakat a nyugdíjból, mert nincs rájuk pénz. A csíkszeredai cigányokat pedig támogatják.
 A Kuruc.infón megtalálható a cikk. Felháborító.
 
 
 
 
noavatar

piróka

okt. 18., 14:22
Baján is választási csalások voltak.Pénzt adtak és tűzifát ígértek.Mi lesz itt jövőre? Ez a sok önreklám a fidesztől a legundorítóbb. A hús áfáját nem vitték le, nehogy az olcsó húsnak híg legyen a leve.Jövőre néhány fideszes vezért börtönbe szeretnék látni.Szélhámos gyülevész bagázs.
 
 
 
 
noavatar

csarlika14

szept. 24., 15:54


A Fidesz nem a külhoni magyarok miatt adja meg a szavazati jogot, hanem, hogy hatalmát továbbra is megerősítse. Az a kérésem az erdélyi magyarokhoz is, hogy ne jöjjenek ide szavazni, mert a szavazataik következményeit nekünk kell viselni.

 

 
 
 
 
noavatar

piróka

aug. 06., 23:00
Jól mondod! Minden Magyarországon élő és adózónak állampolgárnak kell elmenni szavazni De csak annak! Ha én és családom elmegyünk szavazni, akkor leváltjuk ezt a diktatúra kormányt. Ez már tűrhetetlen amit ezek művelnek az országgal.Most tárt karokkal és befogadó állomással várják a menedék kérőket. Hát ölelgessék őket is.
 
 
 
 

sissy

aug. 06., 13:10
Nem tetszik !!!
De "piroka"-minden Magyarországon élö és adózó Magyar állampolgárnak szerintem el kellene menni szavazni.
 
 
 
 
noavatar

piróka

aug. 01., 17:20
Ezért nem fogok elmenni szavazni!!!!!!!
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 képekben

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon

 

A világ hírei