Chat
Online
Chat now
8 látogató
 
vissza az oldal tetejére
 

Hír7 hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
kedveli a(z) című cikket. március 15.
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. augusztus 01. 6 hozzászólás
 

Kizárják az olyan választási csalásokat, amelyek érdemben befolyásolhatnák a szavazás eredményét - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.


A magyarországi állandó lakhellyel nem rendelkező határon túli magyar választópolgárok választási regisztrációja csütörtökön kezdődött meg. Gulyás Gergely emlékeztetett: az Alkotmánybíróság januári döntésével egyértelművé tette, hogy a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok esetén a regisztráció elengedhetetlen feltétele a választójog gyakorlásának.

A Fidesz szakpolitikusa szerint a határon túli magyarok választási részvétele biztosítja a nemzet határokon átívelő újraegyesítésének történelmi lehetőségét. A kormánypárti képviselő egyúttal méltánytalannak, igazságtalannak és valótlan állításoktól hemzsegőnek nevezte azt a vitát, amely a határon túli magyarokra vonatkozó választási eljárási szabályokról szól, mert - mint mondta - semmi ok nincs arra, hogy bárki a visszaélés lehetőségével riogasson.

"Érdemi visszaélésre ugyanis nem ad lehetőséget" a szabályozás - jelentette ki, majd hozzátette - utalva a kettős állampolgárságról tartott népszavazásra -, hogy szerinte a baloldali ellenzék "a saját szégyenteljes, 2004. december 5-i örökségét eleveníti fel azzal, hogy választási csalás potenciális elkövetőjeként tekint a határon túli magyarságra".

A határon túl élő magyarok voksolásával kapcsolatos technikai szabályok lebonyolításakor a Fidesz messzemenőkig figyelembe vette szakértők és civil szervezetek véleményét, sőt az MSZP-nek a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán (KMKF) elhangzott álláspontját is - mondta Gulyás Gergely, aki ezért az esetleges visszaélésekről szóló "rémhírkeltés" abbahagyására kérte a magyarországi ellenzéket.

Kitért arra is, szerinte abban minden politikai szereplőnek egyet kell értenie, hogy a határon túli magyarság választási részvétele kizárólag levélben szavazással bonyolítható le. Megjegyezte, az Európai Unióban a 28-ból 24 tagállamban a választójog együtt jár az állampolgársággal, és ezen országok többségében levélben szavazással zajlik a választójog gyakorlása. A magyar pedig a legszigorúbb garanciákat tartalmazó szabályozások közé tartozik - közölte a politikus.

A Fidesz arra biztatja a határon túli magyarokat, hogy vegyenek részt a magyar közügyekről szóló döntésben - mondta, hozzátéve ugyanakkor, hogy bár a magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgárok is nagyon fontos tényezői a választási eljárásnak, de rendkívül csekély az esélye annak, hogy kizárólag az ő szavazataik döntsék el a választást.

Forrás: MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
Eddig 6 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

piróka

nov. 11., 19:56
Csíkszeredán a lakosság aláírásokat gyűjt, mert az illegális cigánytelepek miatt a bűnözés elviselhetetlen.Már mindent lopnak és félnek az ott lakók.Az illegális cigánytelepen élők segélyből, családi pótlékból és a Magyarországból kapott pénzből élnek.A szülőföldön magyarul program keretében jár nekik a támogatás! Az illegálisan ott lakók felveszik a támogatást, innen. Az importált szavazatokat így veszi meg a fidesz.Majd kitalálnak valamit, hogy ezek az illegálisan ott lakó cigányok, hogyan regisztrálják magukat a szavazáshoz. Hát, köszönjük szépen! Itthon kirakják a végtagnélküli rokkantakat a nyugdíjból, mert nincs rájuk pénz. A csíkszeredai cigányokat pedig támogatják.
 A Kuruc.infón megtalálható a cikk. Felháborító.
 
 
 
 
noavatar

piróka

okt. 18., 14:22
Baján is választási csalások voltak.Pénzt adtak és tűzifát ígértek.Mi lesz itt jövőre? Ez a sok önreklám a fidesztől a legundorítóbb. A hús áfáját nem vitték le, nehogy az olcsó húsnak híg legyen a leve.Jövőre néhány fideszes vezért börtönbe szeretnék látni.Szélhámos gyülevész bagázs.
 
 
 
 
noavatar

csarlika14

szept. 24., 15:54


A Fidesz nem a külhoni magyarok miatt adja meg a szavazati jogot, hanem, hogy hatalmát továbbra is megerősítse. Az a kérésem az erdélyi magyarokhoz is, hogy ne jöjjenek ide szavazni, mert a szavazataik következményeit nekünk kell viselni.

 

 
 
 
 
noavatar

piróka

aug. 06., 23:00
Jól mondod! Minden Magyarországon élő és adózónak állampolgárnak kell elmenni szavazni De csak annak! Ha én és családom elmegyünk szavazni, akkor leváltjuk ezt a diktatúra kormányt. Ez már tűrhetetlen amit ezek művelnek az országgal.Most tárt karokkal és befogadó állomással várják a menedék kérőket. Hát ölelgessék őket is.
 
 
 
 

sissy

aug. 06., 13:10
Nem tetszik !!!
De "piroka"-minden Magyarországon élö és adózó Magyar állampolgárnak szerintem el kellene menni szavazni.
 
 
 
 
noavatar

piróka

aug. 01., 17:20
Ezért nem fogok elmenni szavazni!!!!!!!
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 képekben

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon

 

A világ hírei