Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 14.
 

A hajó fekete dobozának elemzése szerint a kapitány és a Costa Concordia válságközpontjának vezetője nem rendelte el időben az utasok kimenekítését, ezért ők a felelősek a hajón történt halálesetekért.

Az Olaszország partjainál januárban balesetet szenvedő óceánjáró, a Costa Concordia kapitánya és a hajót birtokló cég válságközpontjának vezetője nem rendelte el időben az utasok kimenekítését, ezért felelősek a halálukért - erre a megállapításra jutott a hajó fekete dobozainak elemzését végző független szakértői bizottság.

Az olasz sajtó szerdán jelentette, hogy a bizottság továbbította jelentését a grossetói ügyészségnek. A szakértők a kapitány és a legénység, valamint a válságközpont és a kikötői hatóságok üzenetváltásainak elemzéséből arra a következtetésre jutottak, hogy a sziklával való ütközés után hat perccel Francesco Schettino parancsnok már tudta, hogy süllyed a hajó, mégsem adott parancsot az utasok kimenekítésére. Az evakuálás ötven perces késéssel kezdődött, a legénység többsége pedig nem tudta, mit kell tennie.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon