Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2017. október 31.
 

Nem is olyan régen még a vezeték nélküli telefonok is hatalmas áttörést jelentettek a technológia piacán, nem hogy az okostelefonok, amik ma már virágkorukat élik. Ezen felül azonban egyre tovább fejlődik a piac, és már nem csak a telefonok rabjai lehetünk.

Vezetékes, mobil, okos… nagyjából így néz ki a telefonok evolúciója, persze csak nagyon általánosítva. Ma már annyi féle típus létezik okostelefonokból, hogy azt sem tudjuk melyiket vásároljuk meg.

Hangvezérlésű telefonálás, facetime, emojik, applikációk, és persze a másodpercek alatt elérhető internet könnyíti meg mindennapjainkat, a társalgást, az információszerzést és a hatalmas távolságokat átívelő kommunikációt. Folyamatosan kapjuk az újabbnál újabb típusú okostelefonokat a világ minden tájáról.

Ma viszont már nem csak okotelefonról, de számos más „okosságról” is beszélhetünk. Ott vannak például az fitnesz okosórák, melyek mérföldekre vannak a régi bőrszíjak analóg karórától, vagy a powerbankok, amelyek külső akkumulátorként segítenek abban, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk egy hosszabb út során.

Mindenből a legjobb formátumot és minőséget akarjuk magunkénak tudni, legyen szó képről vagy hangról. Létezik már olyan Bluetooth hangsugárzó, mely segít akkor, ha a mobiltelefon hangminősége nem elég jó számunkra.

Egyesek zenei teljesítménye akár 2 Watt is lehet, mely egy szobát is kényelmesen lefed hangerővel. A kényelmes, vezeték nélküli jelátvitel 10 méteres hatótávolságig is elér, mely jó minőségben szólaltatja meg a hangokat.

További modern találmány például a virtuális valóság szemüveg is, amihez nem kell más, mint egy okostelefon, és máris egy messzi világba csöppenhetünk. Ez a kis apróság egy teljes kontroller, és még képlopó funkcióval is kényeztet. A telefonhoz csatlakoztatni Bluetooth alapon vezeték nélkül lehet. A szemüveg két- vagy háromdimenziós szórakozást is kínál.

Ilyen és ehhez hasonló modern találmányok nyűgözik le manapság az emberiséget, de persze nem árt, ha (néha) megállunk egy pillanatra ebben a rohanó világban, és körülnézünk a nem digitális, animált és okos technológia által vezérelt természetes világban is.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon