Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2021. január 08.
 

Február 1-jéig meghosszabbítja a kormány a korlátozó intézkedéseket Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentése szerint. A kormányfő a Kossuth Rádiónak adott interjúban arról beszélt: amíg nincs elég oltóanyag, addig olyan életre kell berendezkednünk, amilyenre ilyenkor lehet, de mindenképpen vakcinát kell szerezni és le kell csapni rá, mert az EU lassú.

Február 1-ig meghosszabbítjuk a korlátozó intézkedéseket – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök közölte: több mint 42 ezer egészségügyi dolgozót oltottunk be eddig, mint mondta az oltások biztonságosak és szükségesek, én is be fogom magam oltatni.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a végső győzelem neve a vakcina. Mint mondta, vakcinát kell szerezni, le kell csapni, mert az EU lassú. Ezért tárgyalnak a kínaiakkal, oroszokkal, izraeliekkel, s bár látja a vitát a vakcináról az EU-ban, ilyenkor nem várni kell, hanem cselekedni – mondta, hozzátéve: ha sikerül beoltani a közvetlen veszélyben élőket, akkor a legfontosabb kötelességének eleget tett a kormány.

Ismét kiemelte, hogy az egészségügy, valamint az egészségügyi dolgozók nagyszerűek, büszkék lehetünk rájuk, ahogy a magyarok hozzáállására is. A magyarok nem boldogok a korlátozásoktól, de mindenki belátta, hogy szükséges. Sok bajunk van, nyomorúságunk, sok halottunk van, de közben látjuk azt is, hogy ahogy az ország küzd, az elismerésre méltó – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarországon 4496 ezer ember dolgozik, ez 26 ezerrel kevesebb, mint a válság előtt volt. Ki mást mond, az nem a valóságos életről beszél. Már visszanyertünk többet, de vissza fogjuk nyerni a többit is, hiszen nem adtuk fel egyetlen nagy tervünket sem. A valaha volt legnagyobb otthonteremtési támogatást tudtuk elindítani, illetve a sok beruházás is meghozza majd eredményét. Ezt még nem látják az emberek, nem látják a gazdasági intézkedések hatalmas volumenét, de 2021-ben látni fogják; bár az első hónapok még döcögősek lesznek, az esélye ennek valóságos – mondta a miniszterelnök. A Moderna-vakcina érkezésével kapcsolatban elmondta: van egy menetrend, hogy melyik vakcina, mikor érkezik. Azonban ezek nem boldogító, kicsi számok – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy csak nyugati vakcinára alapozva nem tudjuk felgyorsítani az oltakozást.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon