Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. március 10.
 

Újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn. Simon Gábort a kihallgatása után őrizetbe vették - közölte Keresztes Imre főügyész.

Hamis név, de Simon Gábor valós személyi adatai szerepeltek abban az afrikai útlevélben, amelyet magyarországi bankszámla nyitásához használt fel a volt országgyűlési képviselő - közölte hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A Főügyészség ugyanakkor nem erősítette meg, de nem is cáfolta azokat a sajtóinformációkat, hogy az útlevél Simon Gábor édesanyjának vezetéknevét tartalmazta, és a dokumentumot egy magánszemély házának széfjében, házkutatáson foglalták le a hatóságok.

Afrikai útlevéllel nyitott bankszámlát Keresztes Imre, a KNYF főügyésze korábban, hétfő délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, és kihallgatása után őrizetbe is vették.

A főügyész szerint Simon Gábor egy dél-afrikai ország hamis útlevelét szerezte meg, amely a saját személyi adatait tartalmazta. Ezután megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott. A cselekmény felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas - írta Keresztes Imre a közleményben.

Simon Gábor tagadta a bűncselekmények elkövetését, és a gyanúsítással szemben panasszal élt - állt a közleményben. A Magyar Nemzet online hétfőn azt írta, hogy édesanyja vezetéknevét használta föl Simon Gábor ahhoz a hamis útlevélhez, amelyet a nyomozók találtak egy magánszemély lakásán. Az Index internetes portál hétfőn emlékeztetett arra, hogy Simon Gábor februárban egy 240 milliós, Ausztriában tartott titkos bankszámlával bukott le, majd egy nyomozás során kiderült egy magyar magánszemély segítségével máshol is tartott olyan összegeket, amelyek nem szerepeltek képviselői vagyonbevallásában.

Az Index szerint a rendőrség egy hete házkutatást tartott egy vállalkozó érdi lakásában. Az illető, aki a hányatott sorsú magyar légitársaság, a Sólyom Airways vevőjeként került pár hónapja a figyelem középpontjába, hosszabb ideje Simon Gábor "pénzügyi bizalmasa" volt. A rajtaütés során kiderült, hogy a politikusnak a házban külön széfje volt, amelyben nyomozók több, a volt politikusra nézve terhelő dokumentumra bukkantak. A széfből került elő az a Gabriel D. névre kiállított, de Simon Gábor fényképét és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevél is, amelyet egy nagyobb összeget tartalmazó bankszámla nyitásánál használtak - írta az Index.

A portál úgy tudja, hogy olyan papírokat is találtak a nyomozók, amelyeket a 240 milliós osztrák számla fedősztorijának alátámasztásához készítettek: a pénzt uruguayi eredetű kezelt vagyonként akarták a hatóságok előtt bemutatni. A széfből állítólag több tíz millió forint készpénz is előkerült. Azt írták, hogy Simon Gábor segítőjét egy panamai csalás miatt körözi az Interpol, és az ottani hatóságok már vádat is emeltek ellene, de a magyar rendőrség ennek ellenére nem vette őrizetbe. Az ügy lényege, hogy a férfi és két társa Panamában olyan offshore cégeket tette rá a kezét, amelynek valódi tulajdonosai magyar üzletemberek voltak - közölte az Index.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon