Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. február 12.
 

Aukciót rendez a Lot lengyel légitársaság február 15-én az utasok által otthagyott, csaknem másfél tonna poggyászból - adta hírül honlapján a Rzeczpospolita című lengyel lap.

A Lot varsói székházában fogják kiállítani azokat a csomagokat, amelyekért több mint két évig nem jelentkeztek tulajdonosaik. Idetartoznak a repülőgép fedélzetén hagyott kézipoggyászok és a feladott bőröndök is.

A tárgyak egy részét, gyerekholmikat, játékokat vagy fogyatékosok által használt eszközöket karitatív szervezeteknek ajánlják fel - közölte Barbara Pojanowska-Kuras, a Lot szóvivője. A többi holmit azok kapják, akik a legtöbbet fizetnek érte. Az aukción való részvétel fejében 10 zloty (730 forint) értékű jegyet kellett vásárolni a Lot internetes üzletében. A jegyeket február 5-én kezdték árulni, és rövid idő alatt szétkapkodták.

A következő, néhány hónap múlva sorra kerülő aukciót már csak interneten rendezik meg. Lengyelországban első ízben lesz ilyen aukció, de más légitársaságok már rendeztek hasonló licitálásokat. Ezeknek megvannak a maguk "rajongói", akik figyelmesen követik, ki és mikor rendez ilyen aukciót. A Lot esetében a kikiáltási ár 10 zlotynál kezdődik.

A licitálók nem ismerhetik meg a bőrönd vagy kézipoggyász tartalmát, ránézéssel kell dönteniük, hogy beszállnak-e a versengésbe. Az aukcióból befolyt összeget a Lot a jövőbeni gazdátlan csomagok őrzésére fogja fordítani.

A légi utasok által elveszített vagy elhagyott csomagok a nemzetközi poggyászkereső rendszerhez kerülnek. Öt nap után, ha nem sikerül kideríteni a tulajdonos személyét, a csomagot az adott repülőtéren működő legnagyobb légitársaság központi poggyászkereső irodájához továbbítják. Itt két évig őrzik meg, ezt követően megsemmisíthető vagy eladható. Az őrzési idő alatt mindennap ellenőrzik, hogy egy utas - bárhonnan a világból - nem kereste-e az adott csomagot.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon