Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. augusztus 29.
 

Az Isaac éppen a Katrina hurrikán évfordulóján csapott le New Orleansra. A térségben máris 100 ezer ember maradt áram nélkül.

Elérte a szárazföldet az Isaac hurrikán az amerikai Louisiana állam délkeleti részén helyi idő szerint kedd este - közölte az amerikai országos hurrikánközpont.

A hurrikán középpontja New Orleanstól bő 140 kilométerre délkeletre érte el a partot, és nyugat-északnyugati irányban halad tovább óránként 12-13 kilométeres sebességgel. Az orkán erejű szél és a heves eső szakemberek szerint 24-36 órán át tarthat a térségben.

A helyenként 130 kilométer/órás széllökések fölkorbácsolták a tengert a Mexikói-öbölben. A CNN amerikai hírtelevízió szerint a térségben máris 100 ezer ember maradt áram nélkül. A hurrikánközpont adatai szerint egy órával azelőttig, hogy az Isaac elérte a szárazföldet, 2400 milliméter csapadék hullott Florida, Mississippi és Louisiana állam part menti térségében. Előzőleg Louisianában és Mississippiben szövetségi szintű szükségállapotot hirdettek, és állami szinten rendkívüli állapotot vezettek be Alabama hatóságai is.

A hurrikánokat osztályozó ötfokozatú skálán 1-es fokozatú Isaac napra pontosan hét évvel azután éri el - várhatóan közép-európai idő szerint szerdán napközben - New Orleanst, hogy a 3-as fokozatú Katrina hurrikán végigsöpört a városon. A Katrina 1800 halálos áldozatot követelt, és több milliárd dollár kárt okozott a térségben.

Hír7, MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon