Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. március 05.
 

Oroszországban újabb kísérletet hajtottak végre kedden egy Topol interkontinentális ballisztikus rakétával - jelentette be az orosz védelmi tárca sajtószolgálata.

Az RSZ-12M "Topol" (Nyárfa) - NATO-kódja SS–25 Sickle - rakétát az asztraháni területen lévő Kapusztyin Jar lőtérről indították kedden este, helyi idő szerint 22.10-kor a Kazahsztánban, a Szari-Sagan lőtéren lévő célpont felé. A rakéta gyakorló töltete az előre megadott pontossággal küzdötte le a kazahsztáni célpontot. A kísérlet célja a sajtóközlemény szerint a robbanó töltetek továbbfejlesztése volt.

Az RSZ-12M Topol típusú rakéták alkotják az orosz hadászati rakétacsapatok gerincét, csaknem felét. Nagyon jelentős a túlélési képességük, mivel mobil indítóállásuk van, jól álcázhatóak, az indításukat rendkívül gyorsan elő lehet készíteni, és nagyon jó a manőverezési képességük. A csaknem 45 tonnás, 21,5 méter hosszú és 1,8 méter átmérőjű rakéta egy töltetet juttat célba másodpercenként hét kilométeres sebességgel, hatótávolsága 10 500 kilométer.

MTI

A kép illusztráció!

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Címkék: orosz, támadás,
vissza
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon