Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. április 16.
 

Legkevesebb két halottja és több súlyos sérültje van annak a két robbanásnak, amely hétfő délután történt a bostoni maraton helyszínén, a cél közelében.

Magyar sérültről nincs hivatalos értesülés: a futóversenyen négy magyar résztvevő indult. A sebesültek száma a rendőrség szerint 23, egyes sajtóforrások szerint ennél többen is lehetnek.

A Fox News úgy értesült, hogy az egyik bostoni kórházban a rendőrök egy súlyos égési sérüléseket szenvedett személyt őriznek, akinek feltehetően köze lehet a könyvtári robbantáshoz.

A The Boston Globe című lap és a NPR közszolgálati rádió szerint a sebesültek száma meghaladja százat, közülük legkevesebb 6 ember állapota válságos.

A maratoni finisnél történt két detonáció között mintegy 10 másodperc telt el. A rendőrség lezárta a környéket. A közeli zöld metróvonalon és a Charles folyó hídjain leállították a közlekedést.

Egyre valószínűbbnek látszik, hogy szándékos robbantás történt, mert a tűzszerészek további két robbanószerkezetet találtak és hatástalanítottak Bostonban. A belváros több épületét kiürítették.

A washingtoni Fehér Ház környékét a bostoni robbanások nyomán lezárták, és elővigyázatosságból New Yorkban, Los Angelesben és San Franciscóban is megszigorították az óvintézkedéseket.

Barack Obama elnök elrendelte, hogy a szövetségi hatóságok minden segítséget adjanak meg a bostoni és massachusettsi rendőrségnek az ügy felderítésében. Az elnök telefonon beszélt Boston polgármesterével, Tom Meninóval és Massachusetts kormányzójával, Deval Patrickkal, és kifejezte nekik együttérzését.

Magyar sérültről nincs hivatalos értesülés

Bencsik Zita, a New York-i magyar főkonzulátus vezető konzulja az MTI-nek elmondta: mind az ő hivatala, mind a bostoni tiszteletbeli konzulátus kapcsolatba lépett az illetékes hatóságokkal, akik magyar sérültről nem rendelkeztek hivatalos értesüléssel, és magyar állampolgároktól a képviseletekre segélykérés sem érkezett.

Történt egy harmadik robbantás a bostoni JFK Könyvtárban is

Robbanás történt a bostoni JFK Könyvtárban is - jelentette hétfőn Ed Davis, a város rendőrfőnöke. A rendőrfőnök azt nem erősítette meg, hogy van-e kapcsolat a két incidens között. Davis rendőrfőnök arról sem nyilatkozott, hogy terrortámadás történt-e, ugyanakkor felszólította a bostoniakat, hogy maradjanak otthon és őrizzék meg nyugalmukat. Az első hírek szerint ez utóbbi detonációnak nincs sérültje.

Felülvizsgálják a vasárnapi londoni maratoni futóverseny biztonsági előkészületeit a hétfői bostoni versenyen történt robbanások után.

A minden áprilisban megrendezett londoni maraton Európa legnagyobb ilyen jellegű rendszeres sportrendezvénye; a tavalyi versenyen 38 ezren álltak rajthoz.

Nick Bitel, a versenyt rendező London Marathon vezérigazgatója a halálos áldozatokkal járó bostoni detonációk után, hétfőn éjjel nyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését az amerikai nagyvárosban történtek miatt, és kijelentette, hogy a hétfői nap "a sport nagyon szomorú napjává vált".

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon