Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. május 27.
 

Loreen svéd énekesnő nyert az Euphoria című dalával.

A 28 éves, marokkói berber származású svéd előadó, Loreen (született Lorina Zineb Noka Talhaoui) óriási fölénnyel, 372 ponttal győzött az Eurovíziós Dalfesztivál 26-os döntőjében. A dalfesztivál történetében ötödször született svéd győzelem.

A Magyarországot képviselő négytagú Compact Disco, amely a keddi elődöntőből jutott a fináléba, 19 ponttal a 24. helyen végzett. Az együttes - Walkó Csaba (ének), Lotfi Begi (groove-ok, extra zenei sávok, effektek), Pál Gábor (billentyűs hangszerek) és Sándor Attila (basszusgitár) - másodikként lépett színpadra, közvetlenül a brit Engelbert Humperdinck után, aki egyébként végül csak 25. lett.

A Sound of Our Hearts (Szíveink dallama) előadásában a színpadon Szakos Krisztián (gitár) és Wéber Helga (vokál) egészítette ki a csapatot.

"Amit a színpadon nyújtottunk, az szerintünk hibátlan volt. Úgy érezzük, hogy az itteni próbákon és előadásokon folyamatosan fejlődött a produkció, mindenki láthatta a mi 3 percünket, a teljes műsort és a szavazást is. Köszönjük azt a rengeteg szeretetet, amit Magyarországról kaptunk" - mondta Lotfi Begi és Walkó Csaba az MTI-nek a Compact Disco szerepléséről. A finálé előtt a kifejezetten az Eurovíziós Dalfesztivál esélyeivel foglalkozó Europrediction 2012 közvéleménykutatása - szintén svéd győzelem mellett - még a 9. helyre várta Magyarországot. Wolf Kati tavaly Düsseldorfban 22. lett What About My Dreams (Szerelem, miért múlsz?) című dalával.

A 42 indulóból a döntő 26-os mezőnye úgy alakult ki, hogy a keddi és a csütörtöki elődöntőből tíz-tíz ország jutott be. Kedden került a fináléba a Compact Disco, akárcsak az izlandi Gréta Salóme és Jónsi, a görög Elefteria Elefteriu, az albán Rona Nishliu, a román Mandinga, a ciprusi Ivi Adamu, a dán Soluna Samay, az orosz Buranovszkije Babuski, a moldovai Pasha Parfeny, valamint az ír ikerpár, a Jedward. Csütörtökön lett döntős a litván Donny Montell, a bosnyák Maya Sar, az észt Ott Lepland, a norvég Tooji, a svéd Loreen, a török Can Bonomo, a máltai Kurt Calleja, a macedón Kaliopi, a szerb Zeljko Joksimovic és az ukrán Gaitana.

Kiemeltként eleve a finálé tagja volt az Egyesült Királyság (Engelbert Humperdinck Love Will Set You Free című dalával), Franciaország (Anggun Echo - You And I), Olaszország (a már említett Nina Zilli), Azerbajdzsán (Sabina Babayeva - When The Music Dies), Spanyolország (Pastora Soler - Stay With Me) és Németország (Roman Lob - Standing Still).

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon