Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. november 08.
 

Néhány napja jelent meg egy új vírus, amelyik az átlagfelhasználó gépén található  összes képet elküldi egy távoli szerverre.

Az új vírus a TSPY_PIXSTEAL nevet kapta. A Trend Micro szakemberei által felfedezett rosszindulatú program, amely kifejezetten .JPG, .JPEG és .DMP fájlok után kutat azokon a gépeken, amelyekre eljut. Elindulása után elkezdi szkennelni a számítógépet, majd az első 20 ezer fájlt - tehát egy átlagfelhasználó gépén található lényegében összes képet - elküldi egy távoli szerverre.

A Trend Micro szakértői szerint a kártevő magas kockázatot jelent, a távoli szerver üzemeltetőihez kerülő képek később több visszaélésre is lehetőséget adnak - de akkor sem túl szerencsés a helyzet, ha egyszerűen csak annyi történik, hogy a megfertőzött gépeken található összes privát kép felkerül nyilvánosan elérhető helyekre.

PG, .JPEG és .DMP fájlok után kutat azokon a gépeken, amelyekre eljut. Elindulása után elkezdi szkennelni a számítógépet, majd az első 20 ezer fájlt - tehát egy átlagfelhasználó gépén található lényegében összes képet - elküldi egy távoli szerverre.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon