Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. augusztus 27.
 

Nem hajlandó elárulni egy kutató, az általa felfedezett piramisok pontos helyét Egyiptomban. Az egyik piramis olyan nagy, mint a világ hét csodája közé sorolt Gizai Piramis.

Angela Micol kutatónő, aki a Google Earth segítségével lelt rá a véleménye szerint, eddig fel nem fedezett piramisokra, egyenlőre nem árulja el, azok pontos helyét.

Angela kijelentése vegyes érzelmeket keltett egyes kutatókban. Sokan csak mesének gondolják és kijelentését inkább légből kapottnak találják, a szó szoros értelmben.

A kutatónő egyébként nem utazott Egyiptomba, hanem saját gépéről a Google Earth segítségével találta meg a piramisokat. Tíz év alatt gyakorlatilag virtuálisan körbeutazta a földet, állítása szerint a Yukatan partjainál felfedezett egy lehetséges víz alatti várost is és most a piramisokat találta meg.

Nabil Selim egyiptológus szerint a két kisebb képződmény hasonlít a 13. Dinasztia (kb. 1785-1680 Krisztus előtt) egyiptomi piramisaira.

Egyenlőre anyagi támogatókat keres, hogy minél pontosabban dokumentálni tudja a helyszíneket. Ezért is nem árulja el a piramisok pontos koordinátáit. „A képek magukért beszélnek" – nyilatkozta a kutató.

James Harrell, aki vezető szakértője a régészeti geológiának, azonnal cáfolta a kutatónő állításait, miszerint eddig fel nem fedezett piramisokat talált volna. Szerinte, amit Angela látott csak természetes sziklaalakzatok, amit a régészethez vagy a geológiához nem értők, könnyen összetéveszthetnek régészeti különlegességekkel.

Scott Madry az Észak-Karolinai Egyetem antropológia professzora szinte mindennap
több száz e-mailt kap egy-egy új felfedezésről. "Rengeteg e-mailt kapok emberektől, akik azt hiszik, hogy középkori várakat, római villákat, Noé bárkáját találták meg, de általában semmi sincs mögötte."

Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon