Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 29.
 

Az ország több pontján is szakadó hóesésre kellhetek az emberek. A hirtelen jött havazás miatt több baleset is történt.

Zala megyében már pár centi hó hullott, Kecskemétnél pedig több balesetet is okozott a télies időjárás.

Latyakos utak, több helyen pedig kidőlt fák nehezítik a közlekedést a hétfő virradóra lehullott, néhány centiméteres hó miatt Zala megyében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai diszpécserszolgálata az MTI érdeklődésére közölte: a megye közútjai többfelé latyakosak a vizes hótól, emiatt lassabban járhatók. Nagyobb gondot okoz, hogy az elmúlt napokban hullott eső feláztatta a talajt, majd az éjszaka leesett nedves hó súlya miatt számos helyen fák dőltek ki az utakra.

A közútkezelők ügyeleteire folyamatosan érkeznek a bejelentések, amelyek szerint főként a mellékutakon kell kerülgetni kidőlt fákat vagy letört nagyobb ágakat. Teljes útzár emiatt sehol sincs Zalában, de sok helyen csak fél pályán lehet közlekedni. A szakemberek megkezdték a fák eltávolítását az utakról.

Sok baleset is történt a havazás miatt. Az MTI kérdésére Mihályné Bornemisza Eleonóra alezredes elmondta, hogy hajnalban Kecskemét külterületén, a Halasi út és az 54-es út kereszteződésében egy ceglédi férfi a kisteherautójával a szántásba hajtott. A sofőrt súlyos, míg utasát, egy ceglédi nőt könnyebb sérüléssel szállították a kecskeméti kórházba.

Az M5-ös autópályán Kecskemét határában, a dunaföldvári lehajtónál egy személygépkocsi és egy busz ütközött, senki sem sérült meg. Az autópálya 114 kilométerszelvényében egy autó a havas úton megcsúszott, és szalagkorlátnak ütközött. A mögötte érkező jármű vezetője fékezett, ekkor abba a gépkocsiba belecsúszott egy kisteherautó. Személyi sérülés nem történt, a forgalom a külső sávon halad.

Mi várható a héten?

Hétfőn és kedden is lehet havazás, a hosszú hétvégén viszont inkább esős idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap kiadott előrejelzéséből.

Szerdán nem valószínű csapadék. A leghidegebb órákban plusz 1 és mínusz 4 fok közötti hőmérséklet várható, majd nappal 6-12 fokig melegedhet az idő.

Csütörtökön eleinte nyugaton, délnyugaton, majd keleten, északkeleten várható eső, zápor. A délkeleti szél várhatóan megerősödik, néhol viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok között alakulhat.

A jelenlegi előrejelzés szerint pénteken még több helyen, szombaton inkább keleten, vasárnap az ország északi, nyugati tájain várható eső. A hétvégi csúcshőmérsékletek várhatóan 10-16 fok között alakulnak.

MTI, Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon