Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. július 18.
 

Több mint háromszáz halálos áldozatot követelt a csütörtökön Kelet-Ukrajnában történt repülőgép-szerencsétlenség - jelentette az Interfax orosz hírügynökség Zorjan Skirjak ukrán belügyi tanácsadóra hivatkozva. Az áldozatok között az Interfax szerint amerikai állampolgárok is voltak.

Barack Obama közölte, az Egyesült Államok segítséget nyújt annak feltárásához, hogy mi történt a Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállítóval. Az amerikai elnök szörnyű tragédiának nevezte a repülőgép lezuhanását.

Obama a Delaware állambeli Wilmingtonban nyilatkozott és közölte: országa bármilyen segítséget kész megadni ahhoz, hogy kiderítsék, mi történt, és miért?

Az amerikai elnök azt is közölte, kormánya kiemelt feladatnak tekinti annak tisztázását, hogy utaztak-e amerikai állampolgárok az Amszterdamból a maláj fővárosba tartó repülőgépen.

Korábbi sajtóhírek szerint a 280 utasból 23 amerikai állampolgár volt.

"Több mint háromszáz ártatlan embert megöltek ... tudjuk, hogy huszonhárom amerikai állampolgár volt köztük" - idézte az Interfax Zorjan Skirjak ukrán belügy tanácsadót.

Korábban az orosz hírügynökség ukrán légügyi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Malaysia Airlines légitársaság szerencsétlenül járt utasszállítóját 10 kilométeres magasságban lelőtték a Kelet-Ukrajnában.

A légitársaság korábban azt közölte, hogy a fedélzeten 280 utas és 15 tagú személyzet tartózkodott, így a katasztrófa feltehetően a gép becsapódásának helyszínén is követelt áldozatokat.

A malajziai utaszállító repülőgép lezuhanása nyomán lezárták az ukrán légtér egy részét csütörtök este, így az Eurocontrol nem fogadja el a régiót érintő repülési terveket - közölte maga az európai légiforgalmi irányítási szervezet csütörtök este az MTI-vel.

Közlésük szerint az ukrán hatóságok arról tájékoztatták a szervezetet, hogy további intézkedésig minden repülési magasságon lezárták a kelet-ukrajnai dnyipropetrovszki repülésinformációs régiót (FIR). Ennek értelmében az Eurocontrol minden olyan előzetesen leadott repülési tervet visszautasít, amely olyan útvonalakat használ, amelyek áthaladnak ezen a légteren. Jelezték, hogy a (Krím félszigeten található) szimferopoli régió szintén zárva van.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon