Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2017. május 15.
 

Egy hét alatt mintegy ezer programot kínál a jubileumi Sziget. Összesen 52 országból érkeznek fellépők.

A szervezők elképzelhetőnek tartják, hogy a 25. Szigeten megdől a tavalyi 496 ezres látogatócsúcs. Tovább színesedik a látvány, és egyre nagyobb a hangsúly a környezettudatosságon.

Az idei fellépők között lesz mások mellett Pink, PJ Harvey, Wiz Khalifa, a Kasabian, a Chainsmokers, Jamie Cullum, a Kensington, DJ Shadow, a Bad Religion, a GusGus, az Interpol, Goran Bregovic, a Klezmatics és a Tamikrest, valamint természetesen a teljes hazai élmezőny. A nem zenei programok közül kiemelkedik a Nagy Utcaszínház, amelyet idén az argentin-spanyol Aerial Jockey Strada és a francia Collectif Arbuste társulat hoz el. A Cirque du Sziget sátra ezer férőhelyesre bővül, itt mutatják be műsorukat a Baross Imre Artistaképző tanulói, a spanyol Compania Vavel Circus, a kanadai Machine de Cirque, illetve a Cirque Alfonse. „Ezek és több más helyszín produkciója kifejezetten a Szigetre születik” – jegyezte meg Kardos József programigazgató.

A Színház- és Táncsátorban különlegesnek ígérkezik a francia Compaigne Käfig társulat Pixel című előadása, a Klasszikus, Opera és Jazz Színpadon a kubai zongoravirtuóz, Jorge Luis Pacheco fellépése. A bluesszínpadot új helyszín váltja, a The Music Box, ahol énekes-dalszerzők lesznek láthatók, a Vándor Vurstliban pedig a holland Mr. Image Theatre óriás rovarokkal árasztja el a fesztivál területét. Új helyszín a Cardbordia sátor, ahol kartondobozokból épülnek installációk, a Cine Concert programsorozat keretében némafilmeket vetítenek élő zenei kísérettel, a Magic Mirror sátorban az ausztrál Limbo társulat meghökkentő show-ja is várja az érdeklődőket.

Újdonság a Sziget 25 Cruisin séta- és partihajó, amelyen napközben táncos városnézést lehet tenni a Dunán. Idén is nyereséggel számolnak a Sziget szervezői. A fesztivál bevétele 7 milliárd forint körül alakulhat, és 10 százalékos nyereséget várnak. A bevétel mintegy 85 százaléka a jegyek értékesítéséből folyhat be, 10%-át teszik ki a szponzori bevételek, amihez jönnek még az egyéb források, az állami támogatás mértéke pedig nem éri el az 1%-ot. Az idei fesztivál költségvetése 6,3 milliárd forint (a tavalyit mintegy 5,7 milliárdból sikerült kihozni). A költségek felét a programok viszik el, 40%-át az üzemeltetési kiadások, 10%-át pedig a szolgáltatások.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon