Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. január 26.
 

Kiegészítheti és részben módosíthatja az életvitelszerű közterületi tartózkodást tiltó rendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

A testület november 14-én határozta meg azokat a közterületeket, ahol jogellenes az életvitelszerű tartózkodás. A városvezetőség álláspontja szerint a 4-es metró leendő átadása miatt indokolt a felsorolást kiegészíteni a Kelenföld vasútállomásnál lévő (Etele téri) aluljáróval. Az indoklás szerint ez egy olyan közterület és közlekedési csomópont, ahol szükséges "a közrend, a közbiztonság és a közegészség védelme érdekében" jogellenesnek minősíteni az ott élést.

A rendelet-módosításba mérlegelés nélkül két kerületi döntést is be kell építeni. Az újpesti önkormányzat a korlátozás alá eső területek számának emelését kérte, a XIII. kerület pedig enyhítést kért. Utóbbi értelmében a kerületi tulajdonú utakon és azok szélétől számított 50 méteres távolságon belül nem lesz jogellenes a közterületi tartózkodás; az egyebek mellett sportpályákra, közparkokra vonatkozó 200 méteres korlátozást pedig 100 méterre csökkentették.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon