Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 16.
 

Új szigete van Németországnak: az Északi-tengerből kiemelkedett egy homokzátony. Területe 13 hektár, és 26 kilométerre van Schleswig-Holstein tartomány tengerpartjától.

A földdarabka nem egyik napról a másikra bukkant fel, hanem immár 10 éve formálódik, bár ez is igen zsenge „földtörténeti” kor. Fiatalsága ellenére máris félszáz növényfajtának és jó pár tengeri madárnak – főként sirálynak – ad otthont. Homokzátonyok rendre alakulnak ki a német parthoz közeli sekély vizekben, ám azok nemigen élik túl a téli viharokat, a vad szelek elsöprik őket.

Az új sziget azonban életképesnek bizonyul, 4 méter magas pontjai is vannak, növényzete pedig – főként fűfélék – „összetartó”: gyökérzetükkel akadályozzák a talajeróziót. A sziget mindazonáltal lehet, hogy mégsem lesz hosszú életű. Az utóbbi évtizedben csak néhány erős vihar tombolt a környékén, ám egy igazán pusztító erejű eltörölheti viszonylag nagy mérete ellenére is – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Több száz új fertőzöttet regisztráltak hazánkban
476 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 10 191-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 630, 3990-en pedig már meggyógyultak.
0 hozzászólás
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon