Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. január 16.
 

Január végétől Göncz Árpád nevét viseli az Árpád híd metróállomás, sokan tiltakoznak az átnevezés ellen.

Január végétől az Árpád híd metróállomás a Göncz Árpád városközpont metróállomás nevet viseli majd – írja a Közlekedő Tömeg Egyesület. Az már korábban kiderült, hogy a XIII. kerületi csomópont az egykori köztársasági elnök nevét veszi majd fel, de pontos időpontot eddig még nem közöltek az illetékesek.

A Fővárosi Közgyűlés még 2016 márciusában határozott úgy, hogy a XIII. kerületnek lesz egy új, ötödik városrésze Újlipótváros, Angyalföld, Vizafogó és a Népsziget mellett, ami a Göncz Árpád városközpont nevet veszi majd fel. Bár a felújított 3-as metró hivatalos látványtervein már Göncz Árpád megállóként szerepelt az Árpád híd nevű állomás, a hivatalos átnevezés eddig nem történt meg.

Többen köztük a Közlekedő Tömeg ugyanakkor ellenzi az átnevezést. Az egyesület szerint Budapest csomópontjainak neve az elmúlt időszakban egyfajta sajátos, politikai játszótérré alakult.

Joggal merül fel a kérdés: milyen városközpont az, amelyik 4 kilométerre van a város tényleges központjától? Milyen félreértésekhez vezethet ez angolul?" – írják kiadott közleményükben.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon