Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. június 14.
 

A korábban kijelölt ideiglenes kerékpársávokat több bírálat is érte az utóbbi hetekben mert torlódásokat okoznak. A kritikák ellenére napokon belül új buszsávokat létesítenek például a Hegyalja úton és a Baross utcában és lesznek új biciklisávok.

Buszsávokat alakítanak ki a Hegyalja úton és a Baross utcában, a Bartók Béla úton az autóbuszok a villamosvágányokon közlekednek majd – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlekedésszervezési változásokat Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön jelentette be a Budapest Restart című beszélgetéssorozat legújabb részén – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint kiemelték: a városvezetés feladata az, hogy mindenki számára alternatívát nyújtson az autós közlekedéssel szemben. Ezért kerül sor számos fejlesztésre, amelyek a közösségi közlekedést és a kerékpáros közlekedést érintik.

A Budapest Restart program egyik fontos célja, hogy vonzóbbá váljon a város a „szelíd” közlekedési módot választók, azaz a kerékpárosok és a gyalogosok számára. Ezért újabb ideiglenes kerékpársávokat alakítanak ki a VIII. kerületben, a Baross utcán az Orczy térig, továbbá a Nagykörút még hiányzó szakaszain, a forgalmi sávok számának csökkentése nélkül. A kerékpárszállítás lehetősége is bővülni fog: a budai fonódó után az összes Pesten közlekedő Tátra típusú villamoson is lehetséges lesz, illetve a szükséges hatósági engedélyeztetést követően a 4-es metró vonalán. Megkezdődik továbbá a MOL Bubi közbringarendszer nemrég bejelentett megújítása is.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy megkezdődött a pesti fonódó villamoshálózat kiépítése a ferencvárosi szakasszal és a Soroksári út – Haller utcai deltavágány építésével. Közvetlen, átszállásmentes kapcsolat lesz Pesterzsébet és a belváros, illetve a Nagyvárad tér és a Jászai Mari tér között.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon