Chat
Online
Chat now
8 látogató
 
vissza az oldal tetejére
 

Hír7 hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
kedveli a(z) című cikket. március 15.
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. szeptember 05. 10 hozzászólás
 

11,1 százalékkal csökken a villamos energia, a gáz és a távfűtés ára, a bankokat arra szólítják fel, november 1-jéig javítsák a devizahitelek hibáit, kiszélesítik a családi adókedvezményt - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője.


A fűtési szezon kezdetével 11,1 százalékkal csökken a villamos energia, a gáz és a távfűtés ára - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője Visegrádon, a kormánypárti frakciószövetség évadnyitó ülésének helyszínén.

Rogán Antal azt mondta, az újabb rezsicsökkentés vagy október 15-én, vagy november 1-jén lép hatályba. A 11,1 százalékos mértéket azzal magyarázta, hogy így csökkenhet a tavaly decemberi árakhoz képest az áram, a gáz és a távhő ára összesen 20 százalékkal idén decemberre. Idén január 1-jével egyébként 10 százalékkal csökkent az említett három közszolgáltatás ára.

A sajtótájékoztatón Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője arról a döntésről számolt be, amely szerint kiszélesítik a gyermekek utáni adókedvezményt, így azt a jövőben nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a járulékból is le lehet majd vonni, segítve ezzel a kisjövedelmű, gyermekes családokat.

Szavai szerint mindez körülbelül 260 ezer családnak könnyíti majd meg a helyzetét, és ezzel összesen mintegy 50 milliárd forint marad a családok zsebében.

Harrach Péter emellett arról is szólt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is támogatja a családi csődvédelem intézményét, amelyről jelenleg zajlik a tárcák közötti egyeztetés.

Rogán Antal az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy a családi adókedvezményt január 1-jével biztosan kiterjesztik, segítve ezzel az alacsony keresetű családokat. A KDNP javaslata azért jó, mert 260 ezer családnak többletjövedelemmel jár együtt, 110 ezer család esetében pedig "a bruttó jövedelem gyakorlatilag nettóvá válik" - mutatott rá.

Azt is közölte, hogy az úgynevezett gyed extra bevezetése is szóba került a tanácskozáson, ahol a kormány felhatalmazást kapott arra, hogy dolgozza ki a részletes szabályokat, és a költségvetéssel együtt "hozza vissza" a témát a parlament elé. A garanciális elemeket még ki kell dolgozni - hangsúlyozta. A gyed extra a kismamák munkaerő-piaci visszatérését segítené, lehetővé válna ugyanis, hogy ha a gyed lejárta előtt akarnak munkába állni, akkor akár egy év alatt megkaphassák azt a teljes támogatást, amely a gyed keretében járna - ismertette korábban a frakcióvezető.

A Fidesz-KDNP arra szólítja fel a bankokat, hogy november 1-jéig javítsák ki a devizahitelek hibáit, a szerződéseket pedig módosítsák az ügyfelek javára - közölte Rogán Antal. A Fidesz a devizahitelek kialakulásáért és elterjedéséért a bankokat tartja felelősnek, ez egy hibás termék, amelynek létrehozásakor "becsapták az embereket, mert nem árulták el a valódi kockázatokat" - nyomatékosította Rogán Antal.

Szerinte alapvetően úgy kell igazságot szolgáltatni a devizahiteleseknek, hogy annak terheit a bankoknak kell viselniük, és elsősorban az ő feladatuk, hogy "a devizahitelesek számára helyreállítsák azt a helyzetet, amit ők a maguk részéről várható kockázatként mérlegelhettek abban az időszakban, amikor a hiteleket felvették".

Kijelentette: ha a pénzintézetek november 1-jéig nem javítják ki a devizakölcsönök hibáit, és nem módosítják a szerződéseket az ügyfelek javára, arra az esetre a kormánypárti frakció felhatalmazta a kabinetet, hogy megoldási javaslatát - akár a bankok kárára - terjessze be a parlament elé, amely még idén dönteni fog róla.

MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
Eddig 2 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

piróka

szept. 06., 19:26
A rezsicsökkentés akkor lenne igazán érezhető, ha az áfát is levinnék 11% szintre.Komoly problémáim vannak a gázfűtésemmel kapcsolatban. Nincs kalória, gyenge a fűtés foka. Az óra viszont pörög mint az állat. Februárban már 80 ezernél is többet fizetünk havonta. A számlákon meg rajta van, mennyit spóroltunk a rezsicsökkentéssel. Ez nem igaz, semmit nem jelent a számlán, kamu az egész. Most is az lesz, átvernek minket. Reggel néztem az ATV műsorát és 1 mszpés alak azt nyilatkozta, akinek nagy háza van az ne kapjon rezsicsökkentést. Én azt szeretném neki üzenni, hogy ő meg levegőt ne kapjon ezek után. Nekem nagy házam van, kemény 3 műszakos fizikai munkával kerestem meg a rá valót, évtizedekig.Sokan vagyunk nagy házban főleg vidéken.Nem cociálisan adják a rezsicsökkentést ez a bajuk. A parlamenti képviselők milliókat keresnek és lakhatási támogatást kapnak. Na ezt tessék megszüntetni!
 
 
 
 
noavatar

Tihanyi

szept. 05., 21:33
Rájöttem, hogy ez az orbán esküvő...meg a kátyúzás megint csak egy porhintés a poor nép szemébe. Hogy ne vedd észre azt, hogy az orbán kormány 20-30 szoros haszonnal árulja a magyarságot külföldieknek jó pénzért... Úgy hogy rogán tóni mondja meg, hogy ki az a 7 csókos ember, aki az új üzletet közvetítheti a dúsgazdag külföldi és az állam között... A lényeg, hogy értsd...: .orbán bárkinek ad magyarságot, letelepedési engedélyt, útlevelet az únióba, aki hajlandó rengeteg pénzt fizetni érte úgy, hogy magyar államkötvényt vásárol. No, nem az államtól, vagy banktól, mint normálisan, hanem 7 magáncégen keresztül, mint közvetítők, akik közül 6 külföldi adóparadicsomba van bejegyezve!!! És akiknek a körvetítési díja 8-9 számjegyű jutalék !!! (szegény Tocsik Márta, ha még élne, sárga lenne az irigységtől), Szóval akár terrorista az alkaidától vagy bárki, mondjuk egy fegyver vagy kábítószer banda...teljesen mindegy, hogy ki csak fizessen, az magyar lehet.!!! ... De mit szól ehhez a sok turul által kipottyantott ősmagyar??? Megkapják a közvetítés jogát??? Áruljuk a hazát, vigye , akinek kell, csak fizessen sokat érte... Ez a legalja.. Ennél lejjebb nincsen... Pénzmosás... bűnözés... maffia...állami működtetése kontroll és számonkérés nélkül... A jelenlegi magyar kormány egy terrorszervezet orbánnal az élén!!! ... És mi a főmaffiózó lányának az esküvőjén csámcsogunk, mind ha az évszázad esküvője lenne ez a lumpen buli...:(
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 képekben

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon

 

A világ hírei