Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. július 04.
 

Egy szavanna varánuszt találtak Csepelen, az állat lakóházból vagy kisállat-kereskedésből szökhetett meg - közölte az önkormányzat sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Kitzinger Adrienn tájékoztatása szerint a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. munkatársai kedd délután a XXI. kerületi Katona József utcában, egy lámpás kereszteződésnél vették észre az Afrikában őshonos, itthon nagyon közkedvelt terráriumi állatot.

A szavannai varánusz később egy útszéli fa tövében tűnt fel újra, majd beszaladt a Katona József Általános Iskola udvarára. Ott félórás keresgélés után, a lapulevelek alatt találtak rá. A fiatal példányt végül hosszas üldözés után - lavór és üveglap segítségével - ott sikerült befogni.

Hozzátették: ha a hüllő gazdája nem jelentkezik, a zöldterület-fenntartási osztály egyik munkatársa fogadja be a varánuszt. A szavanna varánusz a wikipédia ismertetése szerint afrikai faj, kis mérete és nyugodt természete miatt kedvelt hobbiállat Európában is. Képes változtatni a színét - világosbarna, drapp, sötétbarna vagy szürke -, hogy könnyen beleolvadhasson környezetébe.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Címkék: Csepel, állat,
vissza
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon