Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. április 14.
 

A fesztiválszezont is erősen befolyásolja a koronavírus terjedése Magyarországon. A szervezők még nem tudják megtartják-e a rendezvényeket és ha igen milyen formában.

Ha lesz is idén fesztiválszezon, az jelentősen más lesz majd, mint amilyet a hazai közönség megszokhatott, mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

"Azt gondolom, nyugodtan kijelenthetjük, hogy magyarországi nyári fesztiválra neves külföldi előadó nem fog eljönni" – jelentette ki Guller, majd kifejtette: folyamatosan zajlik az egyeztetés a fesztiválok szervezőivel, erős bizonytalanság érezhető az amerikai és az európai előadók menedzsmentjeiben is.

Guller Zoltán elmondta: a Magyar Turisztikai Ügynökség a magyar fesztiválok szervezőit arra szeretné ösztönözni, ha azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, világsztárok nélkül, döntően hazai zenészekkel és művészekkel rendezzék meg az eseményeket.

Ha a járványügyi helyzet megengedi a fesztiválok rendezését, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a korábbi támogatások sokszorosát tervezi kiosztani.

Hozzátette: az MTÜ arra szeretné ösztönözni őket, hogy ha azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, más formában ugyan, és döntően hazai zenészekkel, művészekkel, de rendezzék meg az eseményeket –írja az MTI.

Palkovics László április 7-én tudatta, hogy a kormány 600 milliárd forinttal szándékozik támogatni a nehéz helyzetbe került turizmust.

MTI, Index

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon