Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 28.
 

Most már biztos, hogy a jövőben szerb színekben folytatja sportpályafutását Janics Natasa.

Natasa csütörtökön egy levelet küldött a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ), amelyben jelezte, hogy más ország színeiben folytatná pályafutását.

„Douchev-Janics Natasa ma délután bent járt a szövetségben és hivatalosan is jelezte felénk, hogy a jövőben nem magyar színekben akar indulni a világversenyeken – jelentette be Dr. Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára a kajakkenusport.hu-nak.

Korábban is elmondtam, sajnáljuk, hogy így döntött, nagyon sokat köszönhetünk neki, Natasa a három olimpiai aranyérem mellett 18 világbajnoki és 17 Európa-bajnoki címet is nyert az elmúlt 10 évben. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ő is rengeteget köszönhet a magyar kajak-kenu sportágnak. 1999 óta élt és készült Magyarországon, minden lehetőséget megkapott anyagilag és emberileg, amit csak egy sportoló kívánhat.

Az MKKSZ elnökségének innentől kezdve 1 hónapja van rá, hogy kialakítsa álláspontját a versenyző távozását illetően. Ez alatt az idő alatt egyeztetni fogunk a magyar és a szerb olimpiai bizottsággal, valamit a szerb sportági szakszövetséggel is.”

Az MKKSZ elnökségének lehetősége van arra, hogy elutasítsa Douchev-Janics Natasa átigazolási kérelmét. Ebben az esetben a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) szabályzata szerint a bajnoknő a következő két szezonban nem versenyezhetne nemzetközi viadalon, de 2015-től már szabadon rajthoz állhatna Szerbia színeiben a világversenyeken.

Ma délután egy másik nyilatkozat is érkezett a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez. Ebben Douchev-Janics Natasa edzője, Kovács László jelezte, hogy a továbbiakban nem kíván részt venni a sportolónő versenyzői felkészítésében és köszönetet mondott a szövetség eddigi támogatásáért.

Maga a versenyzőnő egyelőre nem kívánt nyilatkozni, ígérete szerint néhány napon belül sajtótájékoztatón jelenti be távozásának okait.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon