Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. augusztus 15.
 

Kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett és sztrájkbizottságot alakított két, a BKV-nál működő szakszervezet - írja a hirado.hu.

Kétszáz fős leépítést tervez a BKV, ami főként a buszágazatot érinti, ahol 13 százalékos teljesítményvesztés következett be annak hatására, hogy külső szolgáltatónak adták át 150 autóbusz üzemeltetését. Az elbocsátás a buszsofőrökre és egyéb háttértevékenységet végző dolgozókra is vonatkozik.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke szerint ez túlzás, szakmai megfontolások alapján az eredeti tervek „negyede és fele közé” lehetne csökkenteni az elbocsátandók számát. Szerinte jelenleg túlterhelt az állomány: túl sok a túlóra, az éves szabadságoknak pedig csak az egynegyedét adták eddig ki.

Hozzátette: a szakmai megfontolások alapján az eredeti tervek „negyede és fele közé” lehetne csökkenteni az elbocsátandók számát, mivel véleménye szerint jelenleg túlterhelt az állomány: túl sok a túlóra, az éves szabadságoknak pedig csak az egynegyedét adták eddig ki.

A bejelentett kollektív munkaügyi vitának és a sztrájkbizottság megalakulásának komolyabb súlya van, így nagyobb teher kerül a munkáltató vállára – vélte a VTDSZSZ elnöke. „A sztrájk lehetősége fennáll, az elsődleges szándék azonban (…) a munkahelyek megmentése” – hangsúlyozta.  A BKV vezérigazgatója a végleges döntést még nem hozta meg, pénteken lesz az első kollektív munkaügyi vitatárgyalás – fűzte hozzá Gulyás Attila.

Hirado.hu, Hír7

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon