Chat
Online
Chat now
12 látogató
 
vissza az oldal tetejére
 

Hír7 hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
kedveli a(z) című cikket. március 15.
 
 

Friss cikkeink

 
Dávid riporter 2016. február 14. 0 hozzászólás
 

Nagy fába vágtam a fejszémet néhány hónappal ezelőtt, amikor kitaláltam, hogy előadóként részt veszek a novemberi Talentn konferencián.


2013-ban már volt alkalmam több mint kétszáz ember előtt színpadra állni a RAM Colosseumban - nem mondom az sem volt könnyű, hiszen teljesen egyedül kellett helytállnom - most emeltem a tétet és több mint ötszáz ember előtt tartottam előadást. Igaz, idén mentoromat is segítségül hívtam, mert úgy éreztem együtt jobb és érdekesebb előadást tudunk nyújtani a Várkert Bazár nézőközönségének. A mindössze 12 perces előadást több hetes egyeztetés előzte meg, segítségünkre volt Honti Pál és Mányai Csaba, akik korábban többek között a TEDx előadóit is felkészítették. Így profi kezekbe kerültünk, vagyis kerültem, hiszen Hesna vérprofi előadó, aki már számtalan előadást tudhat maga mögött. Talán mindvégig ez nyugtatott, ha elfelejtem a szövegem, vagy kizökkenek a mondanivalómból, akkor majd biztos segít, kiment a kínos szituációból. Visszatérve az előadásra, amit úgy építettünk fel, hogy a röpke pár percben bemutassa életünk legfontosabb mérföldköveit, azokat a személyeket, akik meghatározóak voltak számunkra, befolyásolták döntéseinket.

A nagy napot megelőzően egész nap próbákat tartottak a helyszínen, mi Hesnával estére lettünk beosztva. Belépve az épületbe elakadt minden szavam, először jártam ugyanis a Várkertben, nagyon modern és hangulatos hely. Némi egyeztetés után már a színpadon találtam magam és a technikus kolléga tette is fel a mikroportot a fejemre, ami először nagyon szokatlan volt, hiszen olyan érzés volt mintha nem lenne a fejemen semmi, mégis az egész helység tőlem zengett. Talán emiatt vagy a fáradtság miatt, de nem sikerült jól a főpróba, sok baki és még több szövegtévesztés volt a részemről. Egy nappal az előadás előtt nem túl jó kilátások ezek. Hesna hazafelé folyamatosan biztatott, menni fog és erre való a próba, hogy megszokjuk a környezetet ismételgette.

November 5. – Az előadás napja. Gondolhatjátok egy ilyen este után mennyire izgultam, délelőtt érkeztem anyukámmal, a program ekkor már javában zajlott az előadók egymást váltották a színpadon. Az érkezés után jöhetett a smink, itt szintén ismerős arcokba botlottam, így sikerült valamennyire megnyugodni. Én mondom a sminkes lányok nyugtató hatással vannak az emberre. Nem sokkal később megérkezett Hesna is, akit bemutattam a szüleimnek, kellemes beszélgetés bontakozott ki, anyukámat az 50 tehetséges magyar fiatal program gálavacsorájáról már ismerte, de apukámmal most találkoztak először. Ezután az előtérben elpróbáltuk az előadást, még egyszer, a végére már mindketten belezavarodtunk a saját részünkbe. Majd a színpad mellett vártuk, hogy felkonferáljanak minket. Elég sötét volt így csak az első sorokat lehetett látni, viszont azonnal kiszúrtam édesanyámat, aki a negyedik ötödik sorban foglalt helyet. Mivel Hesna mondta a bevezető részt volt időm megnyugodni és elfogadni, néhány másodperc múlva több mint 500 emberhez fogok beszélni. Az előadás rendes kerékvágásba ment mindenki elmondta a maga részét a végén pedig még kollégákat is kerestem egy frappáns felhívással. A színpadról lejöve hatalmas megkönnyebbülést éreztem és nagyon örültem, hogy Hesnával megcsináltuk, újabb közös élménnyel lettem gazdagabb. Jó érzés volt, hogy az előadások után vadidegen emberek jöttek oda gratulálni és megosztani a véleményüket a munkámmal kapcsolatban, köztük volt gimnazista osztálytársam is, ami nagyon jól esett.

Az előadás teljes egészében megnézhető itt és Facebook oldalamon egyaránt!

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 képekben

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon

 

A világ hírei