Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 25.
 

Ellen DeGeneres amerikai komika, televíziós személyiség és melegjogi aktivista kapta a humoristákat megillető legrangosabb amerikai elismerést, a Mark Twain-díjat.

DeGenerest úttörő női komikusként ünnepelték, akinek különleges showműsora segített meghatározni az elmúlt évek mindennapjainak televízióját. A Kennedy Centerben lezajlott díjátadón többen megemlékeztek DeGeneres tizenöt évvel ezelőtti meghatározó döntéséről, amikor a nyilvánosság előtt vallott homoszexualitásáról. A színésznő-műsorvezetőnő szerint erre személyes méltósága megőrzése érdekében is szüksége volt.

Ellen DeGeneres New Orleansban született, húszas éveiben Los Angeles éjszakai klubjaiban lépett fel humoristaként, amíg saját vígjátéksorozata nem lett a televízióban Ellen címmel. A főszerepben DeGeneres egy hóbortos szomszédsággal megáldott könyvesbolt-tulajdonost játszott. Később DeGeneres visszatért a színpadhoz, és 2001-ben ő vezette az Emmy-díjkiosztót. A televízióban eltöltött elmúlt tíz évben DeGeneres nyomot hagyott napi showműsorával, amelyet gyakran arra „használ", hogy a melegek iránti elfogadást hirdesse.

DeGeneres a negyedik nő, aki megkapta a Mark Twain-díjat annak alapítása, 1998 óta. Tavaly Will Ferrell kapta, de kitüntették már vele Bob Newhartot, Steve Martint, Richart Pryort és Bill Cosbyt is.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon