Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 12.
 

Óriási riadalmat okozott egy játék a Műszaki Egyetemen. Kivonultak a TEK munkatársai is, akik elfogták a fiatal férfit.

A hallgatóknak többek között Star Wars-film jeleneteket kellett forgatniuk, órák közben is berontottak a termekbe "fénykardozni". Az egyik jelmezes játékpisztolyát nézhették fegyvernek, ami miatt riasztották a rendőrséget és a Terrorelhárítási Központot.

Egy Luke Skywalker jelmezbe öltözött fiatalt vitték el a rendőrök az egyetemről, ellene garázdaság miatt eljárást indítanak. A kar dékánja rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az esetet.

Kiürítették a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet szerda délelőtt. Diákok és tanárok az MTI tudósítójának azt mondták, hogy egy fegyveres van az épületben.

Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy bejelentésre érkeztek a rendőrök az egyetemhez, mert egy férfi bement az egyik előadóba, és egy fegyvert tett az asztalra. A rendőrségi eljárás jelenleg folyamatban van - tette hozzá.

Később szemtanúk elmondták, hogy nem valódi fegyvert, hanem egy játékpisztolyt vett elő egy hallgató az egyetemen. Lóránt Bálint egyetemi hallgató közölte: a vegyészmérnöki és biomérnöki kar egyik előadótermében történt az eset. A teremben nagyjából százan voltak, amikor a kar egyik hallgatója elővette a játékpisztolyt - mondta Lóránt Bálint.

Hozzátette: úgy tudja, hogy az érintett hallgatót a rendőrök kikísérték az egyetem épületéből.

A rendőrség a Budafoki utat a Szent Gellért tér közelében lezárta, az egyetem kapuját kommandósok őrizték.

Az MTI azt írta, más diákok szerint a teremben pánik tört ki, a hallgatók kirohantak onnan, és értesítették a rendőrséget.

Hornyánszky Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vegyészmérnöki kara dékáni hivatalának vezetője szerda kora délután elmondta, az épület kiürítése rendben zajlott, de már mindenki visszatérhetett az egyetemre.

Az intézményben éppen egyetemi napok vannak - tette hozzá a hivatalvezető. A rendezvény honlapján elérhető információk szerint az eseménysorozaton egyebek mellett különböző zenei programok és kiállítások várják az érdeklődőket.

Egy második évfolyamos hallgató volt az a férfi, akit biokémia előadás közben vittek el a kommandósok, mert fürdőköpenyben ült be órára, és asztalára egy fegyvert tett ki - mondta Pokol György, a BME vegyészmérnöki karának dékánja az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után. A dékán közölte: már tartott az előadás, amikor a hallgató "furcsa öltözékében" beült a terembe. A mellette ülő két társa vette észre a fegyvert, és szó nélkül kiment az előadóból, hogy értesítse az egyetem rendészetét.

Ezután rövid időn belül megérkeztek a rendőrök, akik azonnal elfogták a férfit - mondta a dékán, aki rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az esetet.

MTI, Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon