Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 24.
 

30 lelkes fiatal 6400 kávéspohárból rakja ki a világ legnagyobb kávéspoharakból kirakott mozaik képét. A rendezvényen a Hír7 is részt vesz!

A 64 négyzetméteres csillagot ábrázoló óriásképet mindössze 5 óra alatt építik meg a tervek szerint. Az egész világon egyedülálló rekordkísérlet megvalósítói jövő hét vasárnap a www.sztarold.hu intelligens hírkereső portál szervezésében a Corvinus Egyetem MBA hallgatói lesznek.

A feladat rendkívüli, hiszen minden egyes pohárban kávé is lesz, melyet megfelelő színűre keverve kell elhelyezni, hogy az óriáskép megjelenjen és a kísérlet sikerüljön. A kirakott képet mindenki megtekintheti másnap hétfőn 9.00 órától az egyetemen.

A résztvevők tejes kávé, cappuccino és feketekávé segítségével állítják össze a világszenzációnak számító 8 x 8 méteres ábrát.

„A rekordkísérlet nagyon fontos üzenetet közvetít: a határtalanságot. Különböző nemzetek fiataljai segítenek a világrekordban, ezzel mutatjuk meg, mennyire határtalan a világunk. Tekintet nélkül nemzetiségre, vallásra, nemre vagy bőrszínre egy emberként mozdul meg több tucat ember, hogy létrejöjjön a világrekord”– nyilatkozta Gaják Petra a rekordkísérlet szóvivője.

A rendkívüli eseményt a helyszínen a a magyarországi rekordok regisztrátora, Sebestyén István felügyeli és hitelesíti.

Ez lesz az első ilyen jellegű csúcs Magyarországon, sőt az egész világon rekordot döntünk, hiszen az eddigi rekord egy 4,9 x 7,6 méteres Elvis Presley-t ábrázoló kép, amihez 5642 poharat használtak fel. A sztárold.hu intelligens hírkereső és a Budapesti Corvinus Egyetem közös szervezésű világrekord-kísérlete során ennél csaknem kétszer nagyobb kép készül majd kávéspoharakból.

Hogy sikerül-e a kísérlet kiderül vasárnap este mi ott leszünk és ti?

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon