Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. április 12.
 

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke.

Szalai Annamária 1961-ben született Zalaegerszegen, diplomáit 1982-ben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanítói, 1990-ben az ELTE BTK népművelés szakán, majd 1998-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szakközgazda, pénzügyi szak vállalkozási szakirányon szerezte – olvasható a Médiatanács honlapján.

1982-1984 között a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskolában tanított, 1984-85 között a Zalai Hírlapnál újságíró, 1985-97-ig a Zala Megyei Moziüzemi Vállalatnál, majd jogutódjánál filmforgalmazó, filmiroda-vezető. 1997-2002-ig a zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem igazgatója.

Szalai Annamária 1998 és 2004 között országgyűlési képviselő volt, 2002-től pedig a Kodolányi János Főiskola kommunikáció tanszékén óraadó, 2003-tól adjunktus.

Az Országgyűlés 2004-ben és 2008. március 31-én az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagjává választotta, 2010 augusztusában pedig az NMHH elnöke lett. Az Országgyűlés 2010. október 11-ével a Médiatanács elnökévé választotta. 2022-ig töltheti be posztját a Médiahatóság új elnöke, akit Orbán Viktor kormányfőnek tizenöt napon belül kell megneveznie.

Szalai Annamária a Best magazinnak azt mondta, hogy furcsa mód a „logisztika” volt az első gondolata, amikor közölték vele a diagnózist, vagyis az, hogyan illeszti majd bele az életébe a kezeléseket. Akkor már tizenkilenc hónapja tudta, hogy daganata van.

„Az ember környezete egyébként ilyenkor jobban megijed, mint maga a beteg. Az élet egyik újabb próbatételének fogom fel ezt az állapotot. Van, amikor a szervezetedben felborul a harmónia, most azt kell elérni, hogy teljesen visszaálljon az egészség. Nincs betegségtudatom, szinte ugyanúgy élek, mint korábban. Jól vagyok” – nyilatkozta akkor.

A Kormány mély megrendüléssel értesült Szalai Annamária haláláról és együttérzését fejezi ki családjának. Türelemmel és méltósággal viselte hosszan tartó, súlyos betegségét. Munkáját az utolsó pillanatig kifogástalan szakmai színvonalon látta el. Magyarország Kormánya köszöni áldozatos munkáját, amelyet tanárként, országgyűlési képviselőként, ORTT-tagként és a Médiatanács elnökeként végzett. Szalai Annamária élete mindvégig a magyar emberek szolgálatában telt. Halálával fájó veszteség érte Magyarországot. Isten nyugosztalja!

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon