Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2012. október 27.
 

Az énekesnő, akinek a színpad az élete és aki bebizonyította, hogy nem kell megnyerni egy tehetségkutatót, ahhoz, hogy valaki sikeres legyen. A Hír7-nek adott interjút Muri Enikő.

Mi újság önnel mostanában?

Köszönöm a kérdést, minden rendben van. Nagyon boldog vagyok a szakmámat illetően, mert bár sokat dolgozom, nagyon szeretem csinálni. Hatalmas boldogság számomra, hogy viszonylag fiatalon az lehet a munkám, amit nagyon szeretek!

Először, amikor jelentkezett az X-Faktor-ba nem sikerült bekerülnie a legjobbak közé. Utána mégis megpróbálta újra a tehetségkutató második szériájában. Mit gondol miért nem sikerült elsőre?

Nem voltam elég elszánt, igazából egy bulinak fogtam fel az egészet első próbálkozásra. Sok türelem kell egy ilyen versenyhez, sok inspiráció, de ezek nekem hiányoztak. Mondhatnám azt is, hogy picit gyerek fejjel vágtam bele először. Másodjára már teljesen másképp álltam a versenyhez. Minden eszközöm megvolt a versenyhez, komolyan álltam hozzá, mert tudtam, ha összejön, megalapozhatom vele a jövőmet, és ez mindennél fontosabb volt a verseny idején.

Ön a legjobb példa arra, hogy nem kell megnyerni egy tehetségkutatót ahhoz, hogy utána sikeres előadóvá váljon az illető. Sokaknak ez mégse sikerül. Mi a titka?

Nem titkolom, gyerekkorom óta az volt az egyetlen vágyam, hogy figyeljenek rám. Ott akartam állni mindig a színpadon, énekelni akartam mindenkinek, mert így tudom magam a legjobban kifejezni. Imádom a zenét, mert inspirál, megnyugtat, ellazít, felpörget, megindít. Ha tehetném, minden percben, mindenkinek énekelnék. Talán az a titka ennek a szakmának, hogy őszintén, türelemmel és elszántsággal kell csinálni. Kitartó voltam, vagyok és leszek mindig is, bármit is csináljak az életben.

Figyelemmel követi a mostani szériát? Van kedvence?

Figyelem a mostani szériát is, mert egyszerűen rajongója lettem ennek a show-nak. Minden előadóban van valami, ami tetszik. Egyelőre még nincs kedvencem, így tehát mindenkinek szurkolok. A végén mindig izgalmas, hogy kire szavaznak a nézők, és ugyanúgy sírok a kiesőkkel, mintha még én is versenyző lennék. Nagyon szurkolok mindenkinek, hogy a műsorral valóra váljon egy olyan álmuk, amire mindig is vágytak.

Az éneklés mellett a színészet is nagyon fontos az életében. Mesélne egy kicsit színházi munkáiról és arról, miként jött az életébe a színészkedés?

14 éves voltam, amikor először találkoztam úgy a színházzal, hogy én is játszottam egy darabban. Semmi jelentős szerepem nem volt, statiszta voltam a Nyomorultak című musicalben, amit egy nyíregyházi amatőr társulattal alkottunk közösen színpadra. Akkor szerettem bele a színházba. Onnantól csak álmodoztam, hogy talán majd én is kaphatok egy főszerepet egy nagyon jó musicalben.

Főszerepet kapott a Madách Színházban, hogy sikerült beilleszkedni a tapasztalt kollégák közé?

Szirtes Tamás Igazgató Úrnak köszönhetően az Én, József Attila című musicalben Vágó Mártát alakíthatom estéről estére. A beilleszkedés kezdetben nehezen ment, görcsös voltam, mert meg akartam felelni az első pillanattól fogva mindenkinek. De nagyon sok segítőkész ember vett körül, akik elmagyarázták, hogy egy percig sem kell aggódnom, mert ők is így kezdték. Nagyon sok barátom lett, akikkel nagyon szeretek együtt dolgozni!

Pár hónapja megjelent az első klipje, a nagysikerű Késő már című számhoz. Milyen volt a klipforgatás?

Nagyon izgalmas volt, hiszen nekem az volt az első olyan forgatásom, amikor szinte minden jelenetben részt veszek. Imádtam minden pillanatát, és bár nagyon sokáig dolgoztunk rajta, azt kell mondjam, hogy a klip is nagyon sok rajongómnak tetszett. Jó kis móka volt, alig várom már, hogy újra forgassunk valamit!

Az összes száma elsöprő sikert aratott a zenei listákon. Milyen volt, amikor először hallotta a saját számát a rádióban/tévében?

Nagyon jól eső érzés volt először rádiókban hallgatni a saját dalom. Igazából leírhatatlan érzés, de ha valahogy mégis meg kellene fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy fantasztikus dolognak tartom ezt a szakmát. Dolgozol valamin, amit hetekkel később hallgatsz a rádiókban, kívánságműsorokban kérik a dalodat, és közben látod, hogy a klipet is egyre többen nézik az interneten. Hát most mondja nekem azt valaki, hogy ez a szakma nem boldogít..

Augusztus végén megjelent első önálló stúdióalbuma, Enciklopédia címmel. Mesélne nekünk róla. Milyen stílusú dalok vannak a lemezen?

A lemez nem véletlenül kapta ezt a nevet. A dalok abszolút rólam is szólnak, és ez azért jó, mert sokan együtt tudnak érezni velem, így olyan, mintha egymásnak mesélnénk az emlékekről. Nagyon színes album lett, van benne feldolgozás, akusztikus, pörgős, lassabb, de a lényeg, hogy mind én vagyok. Imádom az albumom, nagyon jó munka volt és már alig várom, hogy a következőn dolgozhassak!

Nem otthonülős típus sokat szeret utazgatni, ha jól tudom, a közeljövőben újra nekivág a nagyvilágnak, és elutazik, a tengerentúlra.

Tervezem, hogy láthassam a kinti hóesést, az óceánpartot újra, csak hűvösebb időben. Nagyon megszerettem New York City-t, szeretnék sétálgatni a Central Parkban, miközben lassan hull a hó és forró csokit inni. Majd szeretnék Boldog Új évet kívánni a családomnak a Time Square kellős közepén. Nagyon sokat láttam New York-ból, de tudom, hogy még meg tudna lepni a város. Igazából sokszor hiányzik, de meglátjuk, hogy hozza az élet.


Készülnek az új dalok. Mikor hallhatja a nagyközönség ezeket, esetleg lesz-e új klip valamelyik dalhoz?

Szeretnénk új klipet forgatni, szeretnék új dalokat felénekelni, de még minden képlékeny. A napokban került a rádiókhoz az új kislemez dal az Amikor minden összedől .Várjuk a reakciókat most…remélem jó lesz :). A rajongóim is nagyon várják mindig az újdonságokat, de nem jobban nálam :). Ami a lényeg, hogy mindenről időben szólunk a rajongóknak és már mi is alig várjuk, hogy újabb nagyfába vágjuk a fejszénket!

A zenélésen és a színészkedésen kívül, mivel tölti a szabadidejét?

Nagyon szeretek olvasni, zenét hallgatni, és sokat aludni! Szeretek egyedül sétálgatni Budapesten, szeretek felfedezni új utcákat és egyszer fel szeretnék már menni a Citadellára, mert ott még nem voltam! Illetve a filmek a hobbim. Nagyon sok filmet láttam már, és nagy kedvencem a James Bond sorozatok!

Szerző: Vásárhelyi Dávid

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon