Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2012. október 18.
 

Legnagyobb álma, hogy profi énekesnővé válhasson, elmondása szerint a zene a lételeme. A Hír7-nek mesélt karrierjéről és mindennapjairól.

Gyerekkorod óta jelen van az éltedben a zene, így gondolom nem volt kérdés, hogy mivel foglalkozol majd felnőtt korodban. Mit jelent neked a zene?

A zene számomra olyan fontos dolog és szükséglet, mint például az ivás, evés, alvás. Nekem ez egyben önkifejezés és szórakozás is. Olyan valami, ami össze tud kötni az Univerzummal. Amiben bármikor meg tudom élni a szenvedélyt és egyben a harmóniát. Valamikor extázisba ejt, valamikor én segíthetek vele másoknak. Sokat kapok tőle, de adni is szeretek a zene által.

A zene mellett a tanulás is fontos számodra.

Felvettek a Budapesti Műszaki Egyetem műszaki menedzser szakra. Idén viszont azt a döntést hoztam, most nekem a zene az első, az egyetemi tanulmányok megkezdését most még elhalasztom. Fontosnak tartom, hogy legyen diplomám, de hiszek abban is, hogy nekem a zenélés a sorsom.

Ha pár szóban be kéne mutatnod magad, mik lennének ezek a szavak?

Mély érzésű, szeretni nagyon tudó. Ártatlan, de egyben vad is, pont ezért szélsőséges. Erős, de melankólikus. Őrült, kedves, érzékeny.

Jött a Megasztár, ami elhozta neked az országos ismertséget. Honnan jött az ötlet, hogy jelentkezzél a tehetségkutató műsorba?

A barátaim javasolták, hogy adjam be a jelentkezésemet. Magamtól  nem jutott volna eszembe. Nem is voltam vele tisztában, hogy van-e tehetségem az énekléshez, hiszen én akkor klasszikus zenét tanultam hegedűn és zongorán.
Énekelni csak szórakozásból énekeltem, de állandóan. Így aztán megpróbáltam, gondoltam miért ne. Végülis bejött és közelebb is kerültem az álmomhoz, hogy profi énekesnővé válhassak egyszer.

Eddig négy kliped jelent meg és mindegyikről elmondhatjuk, hogy nem egy átlagos videoklipről beszélünk. Az mindig a te döntésed, hogy melyik számhoz készül klip, illetve mennyire szólsz bele, hogy milyen legyen egy-egy kliped?

Szerencsés vagyok, mert nagyon jó csapatom van. Mindent közösen döntünk el a menedzseremmel és a produceremmel. Beleszólhatok mindenbe, hiszen magamat kell a színpadon, vagy a videó klipben képviselni, így mindenképpen olyat szeretnék csinálni, amivel azonosulni tudok és amiért tudok lelkesedni.
A barátaink véleményét is mindig kikérjük, ők melyik dalban érzik a lehetőséget, hogy sláger lehessen.

Néhány hete jelent meg a Who Matters!  Hogyan zajlott a forgatás?

Eddig az összes klipem forgatása egy-egy nagyon hosszú nap volt, de annyira élveztem mindengyiket, hogy eszembe sem jut, hogy elfáradok egy ilyen nap végén.
Rengeteg ötletet közösen dolgoztunk ki a stábbal. Nagyon könnyen tudtunk haladni, mert mindenki maximalista és nagyon profi volt az ArteriaDesign csapatából.
És nem utolsó sorban, nagyon mókás stáb, folyamatosan viccelődtek. Nagyon inspiráltak a forgatás alatt. Rengeteg ötletet közösen találtunk ki. Inspiraló volt, hogy mindenki nagyon lelkiismeretesen végezte a munkáját es arra törekedett, hogy tökeletes legyen a klip.

Nem csak a klip jelent meg nemrég, hanem egy tetoválás is a testeden. A Catharsis, Music és Sensuality szavakat varrattad fel magadra. Miért pont ezeket a szavakat, mit jelentenek ezek számodra?

Két éve gondolkoztam a tetováláson, de most a klipforgatás miatt jött a végleges elhatározás. Több jelenetben látható rajtam különféle testfestett motívum. Nagyon megtetszett és megcsináltattam. Direkt olyan helyre, amit el tudok takarni és a mindennapi ruhaviseletemben nem látszik. Ez nem divattetoválás, ezt csakis magamnak csináltattam. Pont ezért tükörírásban keszült, hogy én tudjam elolvasni, amikor a tükörbe nézek. A katarzis egy emelkedett, megtisztult lelki állapot.
Épp ezért ez van a fejemhez a legközelebb. A katarzis érzetet olyan élményeknél érezzük, amelyek megváltoztatják az életedet érzelmileg és értelmileg is. Ezek az élmények tették az életemet széppé. A zenét gondolom nem kell megmagyaráznom.:) A sensuality, mint érzékiség, pedig a testi ösztönök erejét jelenti. Kicsit hedonista vagyok, ezért.

Készül új lemezed. Mesélnél nekünk róla. Milyen stílusú dalok lesznek rajta?
Ha jól tudom magyar nyelvű szám nem is lesz rajta. Ez miért van?

Az első lemezem magyar nyelvű volt, neves zeneszerzők dalaival, ez pedig angol nyelvű lesz. Nem tagadom, sokszor álmodozom róla, hogy külföldi karrierem is lesz, ezért célszerűbb angol szövegű dalokat csinalni. A lemez összes dala az én szerzeményem, éppen ezért nagyon Hienes, nagyon kifejezi az érzéseimet.  Hangzásvilága nagyon színes lesz, sok hangszerelővel dolgoztam. Minden dalban egy kicsit más énemet mutatom meg.  Johnny Palmer írta a legtöbb szöveget, a WHO MATTERS-t pedig Király Viktor írta.

A zenélésen és a tanuláson kívül, amúgy mivel töltöd a szabadidődet?

Imádok fotózni, festeni, rajzolni. Nagyon kikapcsolnak. Próbálok minnel több időt a családommal és a barátaimmal tölteni, mert mindig feltöltenek. Egyébként szeretek főzni is:)

Közeljövőbeli tervek?

Lemez, jó klippek, sok inspiráló zene es zenélés.

Szerző: Vásárhelyi Dávid

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon