Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. március 17.
 

Dokumentum sorozatok már rég láthatók a képernyőn, valamiért az emberek szeretnek betekinteni mások életébe, legyen szó egy ház átépítéséről vagy magát az embert átalakító műsorokról. A lényeg, hogy minél érdekesebbnek és élethűnek tűnjön.

Míg Németországban például napirenden vannak az e-fajta műsorok, addig idehaza még éppen csak kezdenek betörni a tv piacra.
Németországban a dokumentum sorozatok egész skáláját tárják a nézők elé, ezek között találhatók azok, amelyek inkább családközpontúak mint a „Gazda feleséget keres” vagy a „Die Super Nanny (A dadus), amelyben egy pszichológusnő problémás családoknak segít abban, hogy megtanulják helyesen kezelni konfliktusaikat és kiegyensúlyozott, boldog családi életet éljenek. De beszélhetnénk még sok más ilyen jellegű és témájú szórakoztató műsorról.

Amerikában is elterjedtek az ehhez hasonló műsorok, mint például a mostanában elhíresült „My Strange Addiction”, amit a TLC csatornáján láthatnak a nézők. 
A címe már elárul valamennyit arról, mivel is foglalkozik ez a sorozat, olyan emberekkel, akik valamilyen függőséggel küzdenek. Persze mivel úgy gondolták ilyen témával új sorozatot elindítani nem lenne elég különleges, főleg, ha csak olyan emberi sorsokat mutatnának be, akik az alkohol vagy a kábítószer rabjaivá váltak, ami valljuk be manapság már nem számít ritka problémának, megspékelték azzal, hogy szokatlan, szinte már hihetetlen függőségekről számolnak be.

Ilyen például a fiatal Shannon nevű lány, aki naponta legalább 12 kanál benzint fogyaszt el, hogy kielégítse függőségét. A vele elkészített interjúban mesél arról, hogyan vált ez mindennapi szokásává, amitől nem tud megválni. Elmondása szerint a benzin éget a torkában és tudja, hogy nem egészséges mégsem tud lemondani róla.

Egy másik példa a szokatlan függőségek listáján, az a fiatal lány, aki öt éve naponta 5-6 üveg körömlakkot iszik meg. Ezt azzal indokolja, hogy ettől jobban érzi magát és akármilyen gond terheli, miután érzi a körömlakk ízét, minden mást elfelejt.

A 44 éves Teresa pedig 20 éve köveket és egyéb szikladarabokat fogyaszt el és ezt nap, mint nap.

Akármilyen csodálkozva is nézünk végig egy-egy ilyen felvételt, mégis komoly és veszélyes függőségekről van itt szó, amelyek nemcsak súlyos szövődményekkel járhatnak, de akár halálhoz is vezethetnek. Ezért a sorozatban nem csak az esetek bemutatása a cél, orvosi segítséget is nyújtanak ezeknek az embereknek és próbálják őket meggyógyítani, hogy újra normális és egészséges életet élhessenek.

V.B. - Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon