Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2019. május 06.
 

A középszintű magyarérettségi első részében a vizsgázók a játék fogalmáról, játékkutatásról és játékszerekről szóló szócikket kaptak. A második részben pedig egy Mándy Iván-novellát, egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-költeményt kaptak.

A játék fogalmáról szóló szöveget kell elolvasniuk és értelmezniük a diákoknak a középszintű magyarérettségi első részében - tudta meg az Eduline.

A diákoknak ezután egy rövid, 120-200 szavas fogalmazást kellett írniuk egy nem irodalmi témáról. Két feladat közül választhattak:  vagy a szinkronizált filmekről írhattak érvelést, vagy egy hivatalos levelet kellett megfogalmazniuk egy régészeti leletről. Mindkettőhöz kapnak támpontokat.

portál által megkérdezett szaktanár szerint az idei feladatsor nehezebb, mint a tavalyi, mint mondta, bár a szöveg a játékról szól, ettől még száraz. "Maximális pontszámúra megoldani valószínűleg nehéz lesz, és több időt fog elvenni, mint a korábbi évek feladatai" – közölte a szaktanár, aki kiemelte, hogy ugyan van a szöveg alatt lábjegyzet, nem biztos, hogy a vizsgázók könnyen tudják majd értelmezni.

A vizsga második részében a diákoknak 150 percük van egy hosszabb esszé megírására.

Itt egy Mándy Iván-novella elemzése vagy egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-költemény összehasonlító elemzése közül választhatnak. Reggel nyolckor 1158 iskolában kezdődtek el az érettségik.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon