Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. december 15.
 

Egy ámokfutó 27 embert, köztük 18 kisgyereket lőtt agyon helyi idő szerint péntek délelőtt Connecticut amerikai állam egyik kisvárosának általános iskolájában.

Ez az egyik legsúlyosabb iskolai vérengzés az Egyesült Államok történetében, és általános iskolában még hasonló sem történt. Az agyonlőtt gyerekek Newtown város Sandy Hook nevű iskolájának előkészítőjébe és alsó tagozatára jártak, és nagyjából 5 és 10 év közötti életkorúak voltak.

A húszéves Adam Lanza lőtt agyon 26 embert, köztük 20 kisgyereket a newtowni általános iskolában pénteken - erősítették meg az amerikai bűnüldöző hatóságok. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az ámokfutót Ryan Lanzának hívták, de mint kiderült, az öccse, Adam Lanza volt a tettes - jelentette szombaton a CNN hírtelevízió.

Egy rendőrségi illetékes megerősítette, hogy Ryan Lanzának feltehetően semmi köze a vérengzéshez, nem is vették őrizetbe, de kihallgatják az esettel kapcsolatban. A tettes 24 éves bátyja "rendkívül együttműködő" - mondta a névtelenül nyilatkozó rendőrtiszt. Ryan Lanza az elmúlt években nem állt kapcsolatban húszéves öccsével, ennek ellenére elővigyázatosságból átvizsgálják a számítógépét és a telefonos hívásait.

Az Adam Lanzaként azonosított ámokfutó helyi idő szerint péntek délelőtt Connecticut amerikai állam egyik kisvárosa, Newtown általános iskolájában követte el a vérengzést. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a tettes először az iskolában tanító édesanyjával végzett a tanintézetben. A CNN hírtelevízió információ szerint azonban a tettes nem az iskolában, hanem saját otthonában ölte meg az édesanyját, Nancy Lanzát.

Azok az információk is téveseknek bizonyultak, hogy az ámokfutó megölte az édesapját. Az édesapa - aki rég elvált Nancy Lanzától - él, és a hatóságok őt is kihallgatják az esettel kapcsolatosan.

A CNN helyszíni tudósítása szerint a szülők még nem láthatták az áldozatul esett gyerekek holttestét. Az azonosításra várhatóan az éjszaka folyamán kerül sor.

Korábbi hírekkel ellentétben a tettesnél - aki feltehetően végzett magával az iskolában - nem négy, hanem három fegyvert találtak. A CNN úgy tudja, hogy mindhárom fegyver a megölt édesanya, Nancy Lanza nevén tartották nyilván.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon