Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. június 12.
 

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden a sajtóban battonyai rémként emlegetett Tóth Istvánt, aki 2010 nyarán megölt egy nőt, röviddel később pedig egy 17 éves lányt is megtámadott.

Az emberölés és erőszakos közösülés miatt a korábban kiszabott tizenöt éves fegyházbüntetéséből 2006-ban feltételesen szabadult, jelenleg 46 esztendős vádlott állatgondozóként dolgozott egy battonyai pulykatelepen.

Korábbi feleségével élt együtt, de más fiatalabb nőkkel is volt szexuális kapcsolata, amit a mozgássérült, kiszolgáltatott asszony azért tűrt el, mert tartott tőle, hogy a férfi elhagyja.

A vádlott egyik rendszeres partnere anyagi ellenszolgáltatás fejében közösült a férfival. Tóth István 2010 júliusának végén - néhány hónappal az után, hogy korábbi szabadságvesztésének próbaideje lejárt - is házukhoz hívta a 21 éves nőt, 3 ezer forintot ajánlva neki az együttlétért.

A vádlott - nemi vágyának fokozása érdekében - a sértett nyakát szorongatta, majd egy erős mozdulattal megfojtotta a nőt. Miután észrevette, hogy a nő meghalt, a holttestet - két zsákba csomagolva - a ház udvarán ásta el. A nyomozók a maradványokat 2011. március 29-én találták meg.

A gyilkosság után néhány hónappal később, augusztus 25-én a pulykatelep bejáratánál álló vádlott észrevette a későbbi sértettet, egy 17 éves lányt. A 183 centi magas és 105 kilós férfi azzal az indokkal állította meg a nála fél fejjel alacsonyabb, 51 kilós lányt, hogy egy pulykát akar küldeni az édesapjának.

A sértett megpróbált elmenni, de a férfi megragadta a karját, és "kurva kell nekem!" felkiáltással a telep belső része felé rángatta. A védekezni próbáló sértettet a vádlott megfenyegette, hogy megöli, és az egyik ólba vonszolta, ahol megpróbálta gúzsba kötni.

Tóth István csak akkor hagyta abba a sértett bántalmazását, amikor egy férfi és lánya - akik távolról észrevették a telep bejáratánál történteket, és meghallották a segélykiáltásokat - az ólhoz siettek. Amikor a vádlott meglátta őket, elengedte a sértettet, és utána szólt: "Ne haragudj! Hogy tudom ezt jóvá tenni?", a szemtanúkat pedig arra kérte, hogy másoknak ne szóljanak a látottakról.

A vádlott a nyomozás során valamennyi bűncselekmény elkövetését beismerte, és az elsőfokú eljárás során bocsánatot is kért a sértettől, de ő ezt nem fogadta el.

A táblabíróság aljas indokból, különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében, emberölés előkészületében és erőszakos közösülés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek Tóth Istvánt, és ezért jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon