Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2019. május 29.
 

Összeütközött két hajó a Dunán Budapesten, a Parlamentnél szerda este. Az egyik a Hableány névre keresztelt városnéző elsüllyedt. Ezen 34-en tartózkodtak. Többen a vízben estek. 14-en partot értek, egy embert újra kellett éleszteni, heten meghaltak. 16 személy hollétéről egyelőre nem tudnak. A Duna teljes magyarországi szakaszán zajlik a mentés.

A Hableány hajó tulajdonosa nem sokkal este 10 után az Indexnek azt mondta, a hajó "ténylegesen" elsüllyedt, 35 fő volt a fedélzeten a legénységgel együtt, jelenleg rendkívüli erőkkel zajlik a mentési munka, hatóságok a helyszínen és a hajós társaság mindent megtesz azért, hogy mindenkit kimentsenek.

A hivatalos információk szerint a Margit híd közelében ütközött össze két hajó, az egyik elsüllyedt. Két fős személyzet és 32 utas volt az elsüllyedt Hableány nevű hajó fedélzetén, 18 ember hollétéről tudnak. 14-en biztonságban vannak, egy embert újra kellett éleszteni és 7 holttestről érkezett hír. 16 emberről nem tudnak, de nagy erőkkel keresik őket, a fővárostól délre is” – hangzott el M1 adásában, ahol a helyszínről kapcsolták riporterüket. A Duna teljes magyarországi szakaszán zajlik a mentés.

A balesetnek hét halálos áldozata van – jelentette be Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője nem sokkal éjfél után a helyszínen. Hozzátette: hét embert könnyű sérülésekkel vittek kórházba.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: negyed tízkor érkezett a bejelentés, hogy egy turistahajó felborult a Dunán. A fedélzeten 33 dél-koreai turista és két fős magyar személyzet tartózkodott.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója azt mondta: a mentőszolgálat 17 mentőegységgel van kint. Már nem csak Pest, hanem Fejér megyéből is bekapcsolódtak a mentésbe.

Főleg távol-keleti turisták voltak a hajón

Az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. megbízásából Tóth Mihály szóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: 22 óra előtt a Panorama Deck Kft. Hableány elnevezésű sétahajója eddig ismeretlen okok miatt felborult és elsüllyedt a Duna budapesti szakaszán az Országháznál. A városnéző hajójárat fedélzetén a legénységgel együtt összesen 34-en utaztak, főleg távol-keleti turisták. A mentés nagy erőkkel tart, az erős sodrású, magas vízállású Dunán, amelyet az eső és a sötétség nehezít.

A Panorama Deck Kft. “minden erőforrást mozgósít az emberéletek védelmében”. A baleset okainak feltárásában a vállalat a hatóságokkal mindenben együttműködik – tették hozzá.

A Hableány hajó 60 ember befogadására képes, 27 méter hosszú, 150 lóerős motorral felszerelt, rendszeresen karbantartott járműve a Panoráma Deck flottájának 2003-óta – írták.

A BKV hajóját képező Hableány egyébként már 2017-ben is balesetet szenvedett.

Forrás: Index, MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Címkék: Duna, hajó
vissza
zubcsilaci
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon