Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2015. november 09.
 

Az ország egyik legmegosztóbb embere, mégis tömegeket ültet le a képernyő elé. Múlt héten kimagasló nézettséggel tért vissza az Édes Élet a SuperTV2-re, melyben Berki Krisztián újra bemutatja édes életét, a héten interjút adott a Hír7-nek.

Hogy érzed, hol tartasz most, mondjuk két évvel ezelőtti önmagadhoz képest? Mennyit változtál?

Az idő vasfoga rajtam is nyomot hagy, de nem lassulok. A gyorsítósávban erőteljesebben rálépek a gázpedálra (nevet). Rám is illik a nőkre alkalmazott mondás, miszerint: A jó nő, akár a jó bor, a korral nemesedik. A berki is érettebbé vált, mind a magánélet, mind az üzleti érdekeltségei terén. Az elmúlt évek olyan tapasztalati tőkével ruháztak fel, ami most kezd igazán termőre fordulni. Amit eddig csináltam, még mind semmiség, ahhoz képest, amit tartogatok a jövőre nézve.

Volt olyan történés az életedben a közelmúltban, ami nagy befolyással volt rád? Gondolok, itt például Berki Natasa Zselyke érkezésére. A kislányod mennyiben változtatott meg?

Szerintem hazudik, vagy érzéketlen az a férfi, aki azt mondja, hogy nincs rá hatással a gyermeke születése. A gyereknevelés rám nézve is tartogat felelősséget, de egyben sok öröm forrása is. Azok a kompetenciák, melyekkel az üzleti életben sikereket érek el, a magánéletben szinte teljesen használhatatlanok. A falak között és Berki Natasa Zselyke társaságában az intimitás, a gyengédség, a tolerancia a nyerő. A határozott szeretetben hiszek. Ennek megfelelően a kislányom életében aktív apaszerepet testesítek meg. A kislányom érkezése után sokkal érzékenyebb lettem. Ő az első, akihez valóban kötődöm érzelmileg. Bármit, bármikor el tud nálam érni.

Az Édes Életben egy ország követhette mindennapjaidat. Az sosem zavart, hogy bizonyos mértékig megszűnt a magánéleted, hiszen minden lépésed egy kamera vette?

Eleinte fura volt, de könnyen hozzászoktam. Ma Magyarországon könnyű 15 percig sztárrá válni, de nehéz hosszú távon annak maradni.Én képes vagyok emocionálisan hatni az emberekre és képes vagyok a megújulásra is, személyiségem frissen tartására. A külsőségek mellett sokkal erőteljesebb motiváció számomra az a késztetés, hogy újabb kihívást dobott felém a sors az Édes Életben való szerepvállalás tekintetében. Nem háttéremberként, hanem igazi frontvonalbeli szereplőként álltam a rivaldafénybe. A fociban kapus voltam, hátulról jól tudtam irányítani a társakat, de úgy látszik egy másik, szintén kompetitív világban előretolt ékként is megállom a helyem. Az Édes Élet mellet az Éden Hotelben egyedül, műsorvezetőként kellett helytállnom. A FEM3 Café-n pedig mindig voltak vendég műsorvezetők, akikhez alkalmazkodnom kellett. Ez egy újfajta versenypálya, újfajta kihívás. Én, pedig szeretem a kihívásokat, a küzdelmet. Ezért engedek el dolgokat, és állandóan újabb dolgokba kezdek bele.

Vannak további terveid a médiában?

Szórakoztatás mindenekfelett.

Szereted provokálni az embereket, ez egyfajta „hobbi" vagy csak úgy jön?

Különbözz vagy meghalsz. Elmerülsz a médiamocsárban, ha nem vagy más mint a vetélytársak. Nagyon következetesen élem az életem. Szerintem provokatívan érdekesnek lenni annyit jelent, minthogy: van egy erős víziód, lelkesedsz érte, hiteles vagy, kihívásokban gondolkodsz, használod a kreatív erődet, folyamatosan innoválsz és sosem adod fel.Szerintem ez elég érzékletesen fejezi ki a sikeres életstratégiát. Ehhez társul, hogy sokféle karaktert formálok meg, ahol számos szerepelvárásnak kell megfelelnem: reality sztár, az Édes Élet vezető figurája voltam, sikeres üzletember, népszerű műsorvezető, valamint az RC News online magazin stratégiai igazgatója.

Mondok egy konkrét példát, hogy szerintem mások mit élnek meg provokációnak, ami számomra viszont teljesen természetes: Úgy látom, hogy öltözködés tekintetében a magyarok sokkal szürkébb képet mutatnak egy New York-i, vagy egy berlini, utcaképnél. Szerintem itthon nem nagyon mernek elég kreatívan öltözködni. Én nem követek aktuális divatvonalakat, de szeretem az egyediséget, s ahogy az élet többi területén is rajongok a sokszínűségért. A My77 reklámarcaként is a klasszikus viseletet keverem a saját ízlésemmel. A viselt ruháim bármelyik angol divatmagazinban megállnák a helyüket, ám a többséget inkább meghökkenti. A ruháim megválasztása pusztán két dolog függvénye. Mi illik a személyiségemhez és miben érzem komfortosan, harmóniában magam. Úgy vagyok vele, hogy a feltűnő, trendi ruhaválasztás mit sem ér, ha nincs stílusa az embernek. Ez egyébként az élet többi területére is maximálisan igaz.

Néhány Facebook- bejegyzésed alapján úgy érzem, megpróbálsz tükröt tartani az embereknek megmutatni milyenek is ők valójában. Van ilyen törekvésed?

Bár a legtöbben egy intuitív macsó pasinak tartanak, sokkal megfontoltabb vagyok ettől. Ez az átgondoltság jön át egy-egy hosszabb, mélyebb gondolatisággal párosuló bejegyzésemben is. Hogy ennyien kíváncsiak rám, ez egyfajta visszaigazolás nekem. Life-coach végzettséggel, életvezetési tanácsadóként, izgalmas gondolatokkal vagyok jelen a Facebook-on. Nagyon sok nő kedveli az írásaimat. Az oldalam posztjaira adott válaszok néha meghökkentőek. Egyre többen érzik azt, hogy erőt adok számukra a gondolataim, tetteim által. Szóval, az igaz, hogy a Berki egy megosztó karakter, de sokan állnak ki mellettem, s vallott értékeim, életfelfogásom mellett. A nők többsége olyan férfi melletti életre vágyik, mint az enyém. Legbensőbb vágyaik között ott lapul, hogy milyen lenne, ha a 10 éves kocsi helyett egy Maserati-val gurulnának be a munkahelyre, hogy az éves szinten összekuporgatott megtakarításból ne csak a velencei tóra, hanem a Francia Riviérára is futná.

Erősen megosztó személyiség vagy. Szerinted fog valaha szeretni az ország?

Korábban karikatúrasorozatot készítettek rólam, illetve a maró gúny céltáblája voltam. Mára azonban egyre több ember tartja hitelesnek azt, amit csinálok. Önazonos vagyok önmagammal. A Facebook-posztjaimra adott kommenteket olvasgatva már nem én kelek saját védelmemre, hanem a rajongók védenek meg engem. Nincs is nagyobb ajándék egy „márka" életében, ha a minősége önmagában akkora szájreklámot generál, ami elnyomja a fanyalgók kritikáját. Jó érzés jó férfinak lenni és én a külső jegyeimben is az vagyok. A sporttól izmos a testem, jó a kiállásom, és ha elmegyek valahová, akkor összesúgnak a hátam mögött, hogy „nézd a Berki Krisztián milyen férfias „ és azt hiszem a belsőm is karakteres, domináns. Az egyik legsokoldalúbb írónak Oscar Wilde-ot tartom. Ő mondta egyszer, amit nem tudnék érzékletesebben kifejezni: „Sértegessetek, dobáljatok meg sárral, de az istenért, nézzetek rám!"

Hogyan viszonyulsz a bulvársajtóhoz? Hogyan viseled, hogy szinte hetente a címlapokon látod viszont magadat, vagy a családodat?

Ha kimész a napra lebarnulhatsz, de le is éghetsz. Alapvető változáson mentem keresztül minden szinten. Sokan azt képzelik, hogy a médiában való szerepléssel sok pénzt lehet szerezni, kevés befektetett munkával. Pedig ez nincs így, komoly erőfeszítések vannak a színfalak mögött. Ez egy 24 órás műszak. Most készült egy felmérés a média-megjelenéseim forintosításával kapcsolatban. Mondhatom, hogy sokmilliós összeg jött ki.

Saját magad egy brand-nek tartod. Ezt egy kicsit kifejtenéd nekem? Hova tud még fejlődni a Berki? Távlati céljaid?

Szerintem túl sok „tiszavirág életű celebet" gyárt a hazai médiaipar, ám túl szűk a piac, hogy rájuk hosszú távon lehessen építeni. Úgy érzem, hogy sikerült megteremtenem egy új, jól pozícionált karaktert, s ezáltal felkeltenem sokféle társadalmi csoport figyelmét. Hogy ennyien kíváncsiak rám, ez egyfajta visszaigazolás nekem. Egy hatalmas marketingbomba vagyok. A berki kultusz egyre nagyobb, naponta nő a követőim és a velem együttműködni akaró márkák száma. Marketingszakértők szerint a prémium kategóriában gyakorlatilag nincs olyan termék, amit ne lehetne társítani velem. És egyre többen akarnak is társulni velem. Aki kimarad, lemarad...

Ítélkezni és véleményt alkotni mindenkinek lehet, de az is biztos, hogy a Berki mára olyan (márka) fogalommá vált, ami pénzre váltható. Újszerű médiamegoldásokkal képezek hidat a márkák és fogyasztók között, hogy az üzenet ne csak átmenjen, de meg is maradjon az emberek fejében.

Értékemet én mindig a sport- és médiabusiness-ben elért teljesítményemhez kötöm. Ily módon mindig tisztában maradok azzal, mennyit érek és nem esem abba a hibába, hogy a termékévé önmagam és a hírnevem válik.

Szeretem a kihívásokat és az ismeretlent. Jelenlegi hivatásom, a televíziózás szenvedély. A berki nem ismer határokat, de mindig tudja, hogy meddig nyújtózkodjon. A TV2 lehetőséget biztosított, vezetése elégedett azzal, ahogy a formátumok és a csatorna imázsának alakításához hozzájárulok. Egyébként a csatornával nem csak a produkciókban való megjelenéseim okán, hanem a hozzám kapcsolódó médiacégen keresztül, üzletileg is szoros kapcsolatot ápolok. Tehát nem csak frontvonalban, hanem a háttérből is irányítok.

S mi ad mindehhez erőt számomra? Nos, kezd a csúcson, s onnét haladjál lassan fölfelé - avagy a csúcsra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni.

Szerző: Vásárhelyi Dávid
Képek: TV2

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon