Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2012. november 21.
 

Gyermekként a Vuk betétdalát eléneklő, de igazán az X-faktorból megismert Wolf Kati. Az elmúlt években sikert sikerre halmozott.  A Hír7-nek adott interjút Wolf Kati.

Édesapja, Wolf Péter Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, az ő karrierje befolyásolta önt a pályaválasztásban?

Természetesen igen, azonban nem csak ő zenész a családban, hanem édesanyám is, illetve a nagyszüleim közül is többen választották ezt a szakmát, tehát ez a közeg erőteljesen hatott rám. De érdekes, hogy a két bátyám is nagyon muzikális, mégsem lettek zenészek.

Elég korán ismertté vált, hiszen ön énekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát, de 2010-ig több próbálkozás ellenére se sikerült országos ismertséget szereznie. Ön szerint ez miért lehetett?

Én úgy látom, hogy két külön dolog az, hogy ki hogy zenél, és hogy kit ismer a közönség. A mai világban a marketingnek nagyon nagy szerepe van. Én sosem foglalkoztam ezzel. Nagyon szerettem a zenekarokat, akikkel dolgoztam, a zenészeket magam körül, de nem tudtam magamat megismertetni, azonban 2010-ben jött az X-Faktor.

Honnan jött az ötlet, hogy jelentkezzen a tehetségkutató műsorba?

Az előző kérdéshez kapcsolódik a válasz erre a kérdésre, úgy éreztem, hogy ez a műsor kiváló lehetőség, hogy egy széles közönség rövid idő alatt megismerjen. Sokszor megfordult már a fejemben, mi lenne, ha én is ott állnék egy ilyen színpadon, ilyen showműsorban. Aztán összeszedtem a bátorságomat, és fejest ugrottam.

Milyen volt hazánkat képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahová azért nem túl sok magyar előadó jut el?

Hatalmas, felejthetetlen élmény volt. Az X-Faktorral tulajdonképpen megvalósultak az álmaim, az Eurovíziós Dalverseny már csak a hab volt a tortán. Nagyon jól éreztem magam, fantasztikus volt, hogy az egész ország egy emberként állt mellém. Azóta is rengeteg szeretetet kapok a közönségtől, mai napig odajönnek hozzám az emberek, hogy elmondják, milyen büszkék rám.

Az előzetes várakozáshoz képest jócskán a végén végeztünk. A dal maga nagyon sikeres volt itthon és külföldön is egyaránt, mégse sikerült jó helyezést elérnünk. Mi lehetett a gond?

Az Eurovíziós szavazásnak egy sajátságos metódusa van, én azonban ezzel nem foglalkoztam, hanem igyekeztem 150%-os teljesítményt nyújtani. Elmondhatom, boldogan álltam a döntőben. Érdekes példa a szavazásra, hogy a legnagyobb német rádió közönségdíját elnyertem, a versenyben viszont nulla pontot kaptam tőlük. A kinti, és az itthoni közönség reakciója, elismerése viszont elvehetetlen tőlem, és ez sokkal fontosabb, mint a helyezés.

Miért olyan fontos önnek az élő zenélés?

Az X-Faktor előtt szinte csak élő hangszeres fellépéseim voltak. Számomra ez az autentikus. Szeretek fellépni CD-vel is, de az élő sokkal nyitottabb és szabadabb. Lehet a kíséret zenekar vagy akár egy szál gitár is. Éppen most készültünk el egy új műsorral, amelyben gitárkísérettel lépek fel, fantasztikus, micsoda variációkra ad lehetőséget.

Én személy szerint mindig egy magabiztos dívát látok a színpadon. Mennyire felel meg ez a valóságnak?

Amikor óvodába és iskolába viszem a gyerekeket, akkor nem egy díva száll ki az autóból. Reggel én is tudok fáradt és morcos lenni. Igyekszem odafigyelni, hogy a díva ne menjen haza. A színpadon állni és normális életet élni két külön dolog, szerencsésnek érzem magam nagyon, mert úgy érzem, az én életemben egyensúlyban van a kettő, ez feltölt engem.

Koncertről koncertre jár, elég pörgős lett az élete az utóbbi években.
A családja, hogy viselte ezt a változást?

Jól viselték, rengeteget dolgoztunk azon, hogy ez működjön, ezért a siker is közös, nem csak az én érdemem, sőt... Az X-Faktor és az Eurovízió időszaka nagyon sűrű volt, de nagyon figyelek arra, hogy heti több napom üres maradjon, és az a családé. Tudják a gyerekek, hogy anya „munkája” az éneklés, én is eljárok dolgozni, mint a többi anyuka, csak máskor.

A dalai nem csak magyarul, de angolul is elérhetőek. Elképzelhetőnek tartja, hogy nemzetközileg is elismert énekes legyen?

Mindig felmerül, az Eurovíziós verseny kapcsán is például, azt gondolom azonban, hogy itthon sem könnyű a helyzet, külföldön pedig még nehezebb. A lányaim nagyon kicsik, szeretnék normális családi életet élni, és nem tudom elképzelni, hogy ez egy külföldi karrierrel együtt menne. Én itthon szerettem volna ismert lenni és ez sikerült. Ezt szeretném fenntartani.

Az eddig megjelent összes dala óriási siker lett. Gondolta volna az X-Faktor előtt, hogy ilyen sikeres lesz?

Mindannyian egy álommal mentünk abba a műsorba. A nézők már ismerték a 7 éves Wolf Katit, aki elénekelte a Vukot, szerettem volna, ha a felnőtt Wolf Katit is megismerik. Amikor elkészültünk a Szerelem, miért múlsz című dallal, a szerzőkkel ott álltunk hajnalban a stúdióban, úgy éreztük, hogy nagyon jó dal született. Izgalommal töltött el, hogy vajon majd másoknak is tetszik-e. Azóta többféle dalt is megismerhettek tőlem, és óriási öröm minden egyes dalnál, mikor visszajelez a közönség, hogy tetszik.

Szeretné, ha a gyermekei is ezen a pályán indulnának el?

Nem szeretném befolyásolni őket. Igyekszem sok dologba bevezetni őket, szeretnek énekelni, táncolni, rajzolni, mint minden gyerek, minden érdekli őket. Az a lényeg, hogy olyan szakmát válasszanak, amelyben boldogok.

A zenélésen kívül, mivel tölti a szabadidejét?

Nagyon szeretek olvasni, viszont az X-Faktor után másfél évig egy sort se tudtam olvasni, mert nem volt időm. A mozgás szerves része az életünknek, szeretek síelni, akármennyi nyaralást elcserélnék egy síelésért. Egyébként én szeretem a mindennapokat, élni a kettős életemet.

Közeljövőbeli tervek?

Elkészítettünk egy új műsort, amelyben egy szál gitár kíséretével énekelek, ez nagyon közel áll a szívemhez, és úgy látom, hogy az emberek is kíváncsian fogadják, és szeretik az élő hangszeres produkciót. Az új dalom, a Lángolj pedig nagy sikerrel debütált a rádiókban.

 

Szerző: Vásárhelyi Dávid
Fotók: Vásárhelyi Dávid - Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon