Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2012. március 12.
 

Az ország egy tehetségkutatóból ismerte meg, azóta megjelent első önálló albuma és túl van első nagykoncertjén is. A Hír7-nek adott interjút Janicsák Veca.

Apukája, Janicsák István már hosszú évek óta a zenei élet egyik meghatározó embere. Az ő karrierje befolyásolta önt a pályaválasztásban?

Azt hiszem nincs összefüggés. Mindig imádtam énekelni, ezért szerettem volna énekesnő lenni. Az biztos, hogy a génjeimben hordozom a zene és a művészet szeretetét apai és anyai àgrol egyaránt, de a szüleim sohasem próbálták tudatosan befolyásolni a pályavàlasztásom.

Mit jelent önnek a zene?

A zene számomra a hit, a remény, a szabadság, a szerelem, a bánat , az öröm és minden emberi érzés legcsodásabb kifejező eszköze.

A zenei életben akár itthon, akár a nagyvilágban ki az, akire felnéz, akit tisztel?

Kovács Ákos az akinek a hazai előadók közül a legnagyobbra értékelem a munkásságát. Ákos hiteles számomra. A szövegei mélyek és érzelem dúsak. A másik nagy példaképem Matthew Bellamy a Muse frontembere. Imádom a brit zenészek kreatívitását, a Muse zenéje pedig különösen közel áll hozzám. De a klasszikusokat is szeretem, Beethoven mindig inspirál.

A nagyközönség a 2007-es Csillag Születikben ismerhette meg önt. Honnan jött az ötlet, hogy jelentkezzen a tehetségkutató műsorba?

Akkor úgy éreztem érett vagyok a feladatra, később rájöttem, hogy még közel sem voltam az. Manapság a tehetségkutatók által lehet eljutni a legtöbb emberhez. De a legnagyobb feladat, utána a saját zenéd, a saját gondolataidat megismertetése, hiszen az ilyen versenyek karaoke alapon működnek, ettől persze még nem szabad lebecsülni az erejüket. De az igazi kihívás csak utána jön.

Akkor a középdöntőig jutott. Nagy csalódás volt mikor megtudta, hogy nem folytathatja a versenyt?

Csalódás volt, de az ilyesmi csak megerősíti az embert. Nem adtam fel, a hit mindig előre visz. Az Isten is úgy akarta, hogy akkor még ne érjen el a siker.

Túl van az első nagykoncertjén, ami a Papp László Budapest Sportarénában tartott. Milyen volt ennyi ember előtt énekelni?

Fantasztikus, leírhatatlan érzés... Nem tudom szavakba önteni milyen hálás vagyok a rajongóimnak. Egy énekes közönség nélkül nem ér semmit. Az én közönségem pedig a legcsodásabb!

Nemrég elkészült első önálló albuma "Veca Világa" címmel. Mesélne nekünk róla. Milyen stílusú dalok vannak a lemezen?

A Veca Világa az én saját belső világom szavakba és dallamokba öntve. A 17 dal 17 érzést fejez ki. Azt mondanám inkább rockos a lemez, de minden dalnak van valamilyen különleges fűszerezése. A hegedűnek és vonós hangszereknek szinte minden dalban komoly szerepük van. A dalok hangszerelése pedig teljes mértékben élő. Igyekeztünk kellő időt ráfordítani a lemezre, hogy minél igényesebb legyen.

Elkészítette élete első klipjét, ráadásul rögtön kettőt. Hogyan zajlott a forgatás?

Fárasztó volt, de egyben nagyon érdekes és izgalmas is. Fantasztikus látni, ahogy egy ötlet megvalósul a képernyőn. Egy hatalmas csapat összehangolt munkáját látva, az ember mégjobban igyekszik, hogy erőt adjon és bíztassa azokat, akik érte dolgoznak. Már alig várom a következő forgatást!

A két klip miért egyszerre jelent meg?

Arra gondoltunk a csapatommal, hogy ilyet ugysem sűrűn csinálnak, ezért kipróbáljuk. Szerintem az emberek igénylik, hogy egy-egy dalt ne csak halljanak, hanem lássanak is úgymond. Ezért minél több klipet szeretnék még majd a jövőben készíteni.

Közeljövőbeli tervek?

Igen babonás vagyok, így szinte soha nem beszélek a terveimről. Így szól a közmondás is "Ne igyàl előre a medve bőrére." Én ezt be is tartom!

Magánéletéről keveset tudni, szinte soha nem beszél róla a sajtónak. Miért van ez?

Van egy elméletem ezzel kapcsolatban. Az elméletem a következő: ha a boldogságod mindenki orrára kötöd, akkor ne csodálkozz, ha arra is kiváncsiak az emberek mikor esetleg ez válságba kerül. Ezért az beszéljen a magánügyeiről, aki képes ezt vállalni. Én próbálok ebből kimaradni, amennyire lehet. Ráadásul azon felül, hogy nem vagyok kitárulkozó alkat, azt gondolom, hogy egy énekes énekeljen, ne a magánéletéről beszéljenek hanem a platinalemezeiről.

Mivel tölti szabadidejét?

Sport őrült vagyok; lovagolok, futok, jógázom, kondizom.. De az olvasás is képes teljesen kikapcsolni, egy jó könyv és órákig elvagyok .És persze igyekszem minél több időt tölteni a családommal és a barátaimmal.

Szerző: Vásárhelyi Dávid

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon