Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
SZTÁR 2012. október 17.
 

Meghalt Komár László énekes szerda hajnalban. A 67 éves énekes súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, de betegségét titokban tartotta.

„Hosszú ideje beteg volt, egy darabig sikerrel küzdött vele, az utóbbi időben fordult rosszabbra az állapota” - mondta felesége, Komár Kaputa Krisztina.

Az énekes október elején került intenzív osztályra tüdőembóliával. Komár a Blikknek akkor azt mondta, „elképesztő légszomja” támadt, nyilallt a válla, és üvöltött a fájdalomtól. A lapnak arról is beszámolt, hogy a kórházból már kimaradtak a képek, mert az oxigénhiánytól többször is elvesztette az eszméletét. Az énekes később erős antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kapott.

A zenész akkori nyilatkozata szerint azért történt meg a baj, mert régóta szenvedett a nyaki gerincsérvével, ami meg is duzzadt. Elmondása szerint az orvosok is elképzelhetőnek tartották, hogy a tüdő ereinek elzáródásához vezető váladék onnan származott - írja a hvg.hu.

Komár László otthonában, felesége karjaiban hunyt el - olvasható a Blikk honlapján. A család megerősítette a hvg.hu és a Blikk értesülését.

„Érzelemben gazdag művész volt”

„A rock and roll elkötelezettje volt, kiemelkedő szerepet játszott magyarországi meghonosításában. Karizmatikus művész, emblematikus énekes volt” - emelte ki Nagy Tibor zeneszerző, aki az elmúlt csaknem három évtizedekben ötven dalt írt Komár Lászlónak, köztük volt a Mondd kis kócos, a Halványkék szemek, a No Miss, az Óh, csak a hajnal jönne már és a Táncoló fekete lakkcipők.

Mint felidézte, 1974-ben találkoztak, első közös munkájuk furcsa módon egy country-szám volt, a Postakocsi, amely Komár László és a Sprint együttes előadásában az év dala lett. Elmondta, hogy akkor indult barátságuk töretlen volt, és Komár számos dalát vitte sikerre, ezek közül nem egy ma már örökzöld.

„Az első szólólemeze, a Pepita néven ismert korong 1981-ben egy hónap alatt lett aranylemez, fél éven belül pedig platina, a példányszám százezres nagyságrendű volt. Ezen szerepelt a Táncoló fekete lakkcipők és a Fehér Hold is. 1984-ben és négy évvel később is megjelent egy Elvis Presley-emléklemeze, mindkettő elképesztően nagy siker volt” - emlékeztetett Nagy Tibor.

Kitért arra, hogy könnyű volt neki zenét írni, mert bár nagyon igényes volt, különleges érzéke volt megérezni, miből lehet sláger. „Érzelemben gazdag művész volt előadásaiban, a dalok tolmácsolásában is, a közönséggel könnyen kontaktust tudott teremteni, ami népszerűségének egyik megalapozója volt. Ha Amerikába születik, világsztár lehetett volna” - tette hozzá Nagy Tibor.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon