Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Riportok 2013. augusztus 05.
 

Hétfőn megnyitja határait a Fesztiválköztársaság, de mit is takar ez az új megnevezés, mitől lett köztársaság?

Újdonság, hogy a belépéskor a fesztiválozók útlevelet kapnak, mellyel teljes jogú Sziget-állampolgárokká vállnak. A játék is ekkor indul, ugyanis 24 pecsétet kell összegyűjteni a Sziget területén, hogy azok aztán a Sziget Bevándorlási hivatalában beváltásra kerüljenek, az áhított zöldkártyára.

A pecsételőhelyek a Sziget különböző területein, sátorainál, színpadainál találhatóak, így rengeteg látnivalót biztosítva. A látványon idén ugyanis nagy a hangsúly, így vizuálisan megújulva, szolgáltatásaiban bővülve, programkínálatában színesedve indul a 21. Sziget, ami történjen bármi, a végén mégis az marad, ami eddig is volt: egy hét önfeledt együttlét és szórakozás.

Bár hivatalosan csak szerdán kezdődik, a 2011-ben Európa legjobb fesztiváljának kikiáltott Sziget, felvezető programok idén is lesznek a „mínusz 1-dik” és a „Nulladik” napon.

A Sziget Mínusz egyedik napján az idei évben is magyar slágerek hangzanak fel a fesztivál nagyszínpadján, hazai sztárok előadásában. Azonban most nem a magyar dalokat ünnepeljük, hanem az idén tragikusan fiatalon elhunyt szerzőjükre Cipőre emlékezünk. A magyar zenészek így e dallamokat és szövegeket előadva, igyekeznek leróni tiszteletüket és méltó emléket állítani a hazai pop-rock zene egyik legfontosabb alakjának.

A Sziget nulladik napján, augusztus 6-án pedig Quimby-é lesz a főszerep. Ők ugyanis egy kulturális élményparkot rendeznek be, így bemutatva, számukra milyen lehet Csodaország. Ebben a fantázia szülte világban sok fura dolog történik, a beszélő gombáktól a mutatványosokig, sok mindennel találkozhatnak majd a látogatók.

A rengeteg program mellett további újdonság a Duna part mentén kialakított, hangulatos Sziget Beach, ahol a látogatók, a nagy melegre való tekintettel, zenét hallgatva hűsölhetnek és strandolhatnak.

Új helyszínnek számít továbbá a Cirque du Sziget, mely látványában a régi vándorcirkuszok hangulatát idézi fel, de tartalmában a modern új cirkusz előadásait sorakoztatja fel. Színes programjai között nem csak az artisták produkciói szerepelnek, de a látványos tűzshow is.

Az eddig az Erzsébet téren álló, 65 méter magas óriáskerék, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén visszatér a fesztiválra. 
Az idei Szigeten a látvány mellett fontos szerep jut a közös programoknak, élményeknek is. A Sziget szervezői különleges programokkal kedveskednek látogatóiknak, így, minden napot nemzeti ünneppé varázsolva.

Ilyen például a Nagy Lufi Party, ahol tízezer, gázzal töltött luftballon repül majd egyszerre a magasba, másik napon szélforgó pörög majd egyszerre a fesztiválozók kezében, a Nagy Szélforgó Partyn.

Szintén az ünnepi hangulatot emeli majd a Nagy Strandlabda Party, mikor ezernyi, 1.1 méter átmérőjű strandlabda gördül végig a tömegen.


Fotó: Vásárhelyi Dávid
Még több képért kattints a fotóra!

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az egyik nemzeti ünnepen a szivárvány minden színében pompázó, mintegy 30 ezer színezett „festékporos” zacskót dob fel egyszerre az ünneplő tömeg, tarkára festve a Nagyszínpad előtti teret a Color Partyn.

Aki idén ellátogat a szigetre, számos nagy zenekarral, fellépővel találkozhat a fesztivál megannyi színpadán, többek között fellép a brit, nagy múltú zenekar Blur, a Franz Ferdinand, Emiliana Torrini, Mika és még sok más nemzetközi illetve hazai sztár.

Az ünnepsorozat megkoronázása pedig az utolsó est nagy látványshowja lesz, az End Show, melynek David Guetta koncertje, fényjátékkal, lézer-show-val és pirotechnikai látványosságokkal megfűszerezve, áll majd középpontjában és egy lenyűgöző tűzijáték zár majd le.

Fotók: Vásárhelyi Dávid - Hír7
Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

Kapcsolódó videó
Megérkeztek az első szigetelők Bár hivatalosan csak szerdán kezdődik a Sziget Fesztivál, aki szeretett volna már ma beköltözhetett.
 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon